pitch je idee

sterk water

In de zesdelige podcast-serie Sterk water van VPRO Dorst hoor je verhalen van Terschelling die schuren, raken en verwonderen.

Abonneer je op de podcast

De podcast is ook te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher

luister hier naar de drenkeling

Sterk water

Kan je ware liefde vinden via flessenpost? Wat betekent het voor een kapitein om een bemanningslid te verliezen op zee? En hoe blijf je twee weken vermist op een klein eiland, terwijl alle eilandbewoners massaal op zoek naar je zijn?

In Sterk water hoor je persoonlijke verhalen die het leven van de eilanders voor altijd veranderden. Het zijn verhalen die zich op geen enkele andere plek kunnen afspelen dan op het eiland. Want de zee die zich hieromheen uitstrekt, brengt niet alleen liefde of verloren spullen voor de jutters met zich mee, maar kan door de stroming ook zorgen voor gevaar. De gevolgen van ieder verhaal – soms groot, soms klein – zijn altijd voelbaar in de kleine en geïsoleerde gemeenschap. Op het eiland kan niemand écht anoniem blijven. Sterk water is een serie over veerkracht, lotsbestemming en de onderlinge afhankelijkheid binnen een kleine gemeenschap. 

De podcast is vanaf 30 maart ook te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher

elke donderdag 15:00 een nieuwe aflevering

Dit is Babette Rijkhoff

Maker Babette Rijkhoff komt zelf van Terschelling en keerde voor het maken van de serie terug naar het eiland. In Sterk water laat ze je kennismaken met een omgeving die haar nog altijd verrast en verbaast. Een eiland met – naast alle mooie aspecten – ook een duistere kant.

Eerder werkte Babette als journalist, schrijver, researcher, producer en samensteller van verschillende mediaproducties, voor o.a. Trouw, Algemeen Dagblad, het Parool, Oerol en indie magazine De Dakhaas. Sterk water is haar tweede podcast-serie.

Credits

Regie, research en montage Babette Rijkhoff
Muziek Onegg
Beeld Lisette van der Maten
Coach Katinka Baehr
Productie Nynke Jurgens
Eindredactie Ruby Deelen & Randy Vermeulen

Sterk Water is een serie van VPRO Dorst en is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds.


© VPRO Dorst 2017