bob

Hoe vind je iemand die misschien niet bestaat?

dit is bob

Elisa is vierentachtig jaar en verliefd.. op Bob. Een mysterieuze man waar ze anderhalf jaar geleden plots over begon te praten. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder  niet meer kan zwijgen. Vanuit haar  kamer in een bejaardentehuis in Antwerpen vertelt Elisa dat Bob haar buurjongen was in 1947. Ze spraken soms af in het voortuintje van een leegstaand huis. Om te praten, geheimen te delen en kusjes te geven...

Maar dan raakt Elisa zwanger en wordt ze door haar vader naar een klooster gestuurd om haar uit het zicht van de buren en de handen van Bob te houden. Met een kindje in haar buik ging ze naar binnen en kwam met lege handen weer naar buiten. Elisa twijfelt niet aan haar eigen verhaal. Maar haar drie dochters, die tot voor kort de naam Bob nog nooit uit haar mond hadden horen komen, weten niet wat ze moeten geloven. Rakelt hun moeder een groot familiegeheim op, of kan ze feit en fictie niet meer uit elkaar houden?

In zes afleveringen gaan Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist op zoek naar de waarheid. Maar hoe vind je iemand die misschien niet bestaat?

Bob is een documentaire podcast van VPRO Dorst en is geselecteerd voor het IDFA 2017. Bob's eerste aflevering verschijnt op 17 november.

dit is audiocollectief schik

Nele Eeckhout (winnaar NTR Radioprijs 2014), Siona Houthuys (winnaar Het Debuut, ITs Festival 2016) en Mirke Kist (winnaar Korte Golf 2014 en Write Now! 2015) leerden elkaar kennen in de opleiding Woordkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Twee Belgen en één Nederlander die zich alle drie bezighouden met theater, schrijven en radiomaken. Die laatste passie werd drievoudig gebundeld in AudioCollectief SCHIK.

SCHIK maakt audioverhalen voor thuis en op locatie, en experimenteert op het grensvlak van audio en performance. Ze maakten voor het Oorzaken Festival de audiowalk "Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer" die werd geselecteerd voor IDFA Doclab 2016. Eerder maakten zij met VPRO Dorst de vierdelige podcast Roes (2016).