Het waddeneiland Vlieland is vanaf 31 augustus een lang weekend het decor voor de negende editie van Into The Great Wide Open. Een festival waar muziek uit alle windstreken een podium krijgt. 3 creatieve VPRO-leden hebben vrijkaarten gewonnen!

muziek

Niet alleen de Togo All Stars, de nu al legendarisch voodoo-funkband uit West-Afrika, komt naar Vlieland, maar ook popster in wording Nick Mulvey, Soullegende Don Bryant en 'Mister Funky Flute' Ronald Snijders zijn van de partij. Klassiek en electronica ontmoeten elkaar bij de Grandbrothers, er is de 'psycho acoustic soul' van Mahalia, het mysterieuze talent Isaac Gracie, de Antwerpse singer-songwriter Tamino-Amir Moharam Fouad, oftewel Tamino, Hollandse indie-helden Nouveau Vélo en The Homesick. En Discodino Joost van Bellen maakt de muzikale line-up, voor nu, compleet.

kunst

PJ Roggeband gaat als de ‘eenzaamste band van Nederland’ op expeditie, diep in de bossen van Vlieland. Esther Kokmeijer ontwerpt een kapel die regen omzet in een bijzondere ervaring aan klanken. Jan van Nuenen projecteert met The Origin of Creepers  een fictief ecosysteem op het bos van Vlieland. En BouwmeesterDonck laat een vulkaanachtige sculptuur tussen de bomen vanuit de zandgrond verrijzen.

kolder

Het Kolderprogramma laat kinderen van alles (maar echt alles) kopiëren in het kopieerhuisje of op onderzoek uitsturen in het WadLab. Er is weer Verse Vis, Rock & Rumble een eigen festivaltas, Makiestan is een fantasiewereld van karton, vang de wind met een fototoestel of maak bij Drukkerij Buitenstebinnen een eigen boek.

en de winnaars zijn....

VPRO Vrije Geluiden en VPRO 3voor12 doen beiden uitgebreid verslag.

VPRO geeft 3 x 2 vrijkaarten weg aan voor het uitverkochte festival.
Uit alle inzendingen hebben wij de 3 winnaars gekozen.
De winnaars hebben inmiddels bericht van ons gekregen.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

De winnaars zijn:
Reinout Jaarsma, Jelle Terp en Annelieke Pinckaers.
Gefeliciteerd en veel plezier op ITGWO!