De VPRO organiseert op dinsdag 22 mei, in samenwerking met het John Adams Institute, een speciale vertoning in het kader van de documentaireserie The Fourth Estate. In deze vierdelige serie die de VPRO vanaf 29 mei uitzendt op NPO 2, volgt filmmaker Liz Garbus de nieuwsorganisatie The New York Times tijdens het tumultueuze eerste jaar van de regering-Trump.

Op deze speciale avond onder leiding van journalist Eelco Bosch van Rosenthal vertellen de prijswinnende journalisten Mark Mazzetti en Adam Goldman, beiden te zien in de serie, over hun werk bij de The New York Times en wordt er een exclusieve preview gegeven van de eerste aflevering van The Fourth Estate.

Mazzetti en Goldman zijn lid van het ‘Ruslandteam’ van de The New York Times, dat bericht over de Russische bemoeienis met de presidentsverkiezingen van 2016 en het onderzoek van Mueller, waarvoor zij onlangs de Pulitzerprijs wonnen. Na de preview van de eerste aflevering van The Fourth Estate, treedt Eelco Bosch van Rosenthal, verslaggever en anchor van Nieuwsuur en bestuurslid van het John Adams Institute, op als gespreksleider bij een Q&A tussen de beide journalisten en het publiek.

De documentaireserie The Fourth Estate was op het Tribeca Film Festival in New York geselecteerd voor de afsluitende avond. De serie gaat 27 mei in de Verenigde Staten in première en is vanaf 29 mei elke dinsdag te zien om 22.55 uur op NPO 2.

Een avond met The New York Times

22 mei
19:30-22:30 uur

Stadsschouwburg - Rabozaal, Amsterdam

Kaarten kosten 20 euro voor VPRO leden en kunt u hier onder bestellen.