De VPRO is mediapartner van het Holland Festival. Daarom mogen wij u laten profiteren van een korting op het Metropole Orkest & soloists of the Syrian Big Band met special guest Eric Vloeimans.

De Syrian Big Band was de eerste in zijn soort in de Arabische wereld en gaf bigbandmuziek een stem in Syrië. Een aantal solisten van de bigband speelt in Carré samen met het Metropole Orkest, onder leiding van Jules Buckley, een avontuurlijk programma vol traditioneel repertoire en energiek eigen werk.

Veelzijdige muzikanten als ney-speler Moslem Rahal (in 2016 nog op het festival met The Orchestra of Syrian Musicians), zangeres Dima Orsho en zanger en multi-instrumentalist Ibrahim Keivo laten hun soulvolle geluid horen.

Bovendien treden topklarinettist Kinan Azmeh en de Nederlandse trompettist Eric Vloeimans aan voor de wereldpremière van een grensoverschrijdend dubbelconcert voor klarinet en trompet.
Deze compositie is van de Grieks-Nederlandse Calliope Tsoupaki, die zich in haar werk vaak laat inspireren door traditionele muziek uit Griekenland en het Midden-Oosten.

Holland Festival
Metropole Orkest & soloists of the Syrian Big Band

8 en 9 juni
Carré, Amsterdam

Entree voor VPRO leden met actiecode: 2018VPRO
18,50 - 33,50 euro (ipv 28,50 - 43,50 euro)