Op 24 april geeft Bas Heijne in de Westerkerk in Amsterdam de jaarlijkse Abraham Kuyperlezing, waarin hij de mogelijkheden van een nieuwe Verlichting aftast. Ook Catherine de Vries en Wayne Modest zullen spreken. Als afsluiting muziek van Wende Snijders, met nummers van haar nieuwe album MENS. Jij kunt erbij zijn want de VPRO geeft vrijkaarten weg aan leden.

In de nieuwe documentaireserie Onbehagen van Human en VPRO verkent schrijver, essayist, winnaar van de P.C. Hooftprijs 2017 Bas Heijne de verdeelde wereld. Het beeld dat hij van de mens had wankelt al een tijdje. In 2015 kwam dat echt volledig op losse schroeven te staan tijdens de aanslag op Charlie Hebdo. Vanaf dat moment verdween bij hem voorgoed het wereldbeeld waarmee hij was opgegroeid. In Onbehagen onderzoekt hij waarom de idealen van onze beschaving steeds verder onder druk komen te staan.

De nieuwe serie Onbehagen start dinsdag 10 april om 23:00 op NPO 2.

Over het thema van de Abraham Kuyperlezing schrijft Bas Heijne tevens een essay, waarvan het eerste exemplaar aan hem op 24 april wordt uitgereikt door Vinod Subramaniam, rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam. Alle aanwezigen krijgen dit essay mee naar huis.

Onder VPRO leden verloten wij 40 x 2 vrijkaarten. Wil je hier kans op maken? Vul het onderstaande formulier voor 18 april in.
Winnaars krijgen op 19 april bericht van ons.
Op het formulier moet u uw relatienummer invullen: dit nummer begint met een 4 of 5, bestaat uit 7 cijfers en vindt u op de adreslabel op de VPRO-gids.

 

Onbehagen meet up
24 april
20.00 - 21.30 uur
Westerkerk
Prinsengracht 281
1016 GW Amsterdam


VPRO leden maken kans op vrijkaarten! (zie boven)

leden_winactie_Onbehagen_Gids_2018

7-cijferig nummer begint met 4 of 5

Need assistance with this form?