Kom naar de première van de tweede serie van Onze man in Teheran. Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven zijn erbij.

Drie jaar na de eerste gelauwerde serie neemt Thomas Erdbrink de kijker weer mee door Iran, waar hij al 16 jaar woont, werkt en getrouwd is. Er is het nodige veranderd. Zo is er inmiddels een nucleair akkoord, mogen er weer zaken met het land worden gedaan en won de gematigde Rohani de verkiezingen. Maar achter de schermen woedt een bikkelharde strijd tussen hervormers en religieuze ‘hardliners’. Gewone Iraniërs zijn dit zat. Ze zorgen zelf voor veranderingen.

Het is nu of nooit: Iran wordt een moderne, open staat, die weer contacten onderhoudt met het westen. Of het tij keert alsnog en het land gaat uiteindelijk toch richting een streng islamitische republiek, waar de politieke lijn wordt bepaald door de opperste religieuze leider.

In drie jaar blijkt er verrassend veel veranderd. Hypermoderne koffieshops zitten bomvol flirtende jongeren. Er klinkt westerse muziek uit de luidsprekers, de vrouwen dragen de hoofddoek losjes op het achterhoofd. En iedereen zit op Instagram en Twitter. Online dringt de buitenwereld volop het land binnen, ook buiten Teheran. Gedwongen door een veranderende samenleving worden de regels minder streng geïnterpreteerd.

Maar de religieuze ‘hardliners’ leggen zich niet bij deze ontwikkeling neer. Spontane protesten tegen corruptie en de slechte economische situatie worden door de revolutionaire garde keihard neergeslagen. Die intimidatie werpt zijn vruchten af. Meer dan ooit weet niemand nog waar hij of zij aan toe is. Sommigen worden opstandig.

Benieuwd naar alle veranderingen en de stand van zaken in Iran? Kom naar de première van de tweede serie van Onze man in Teheran. In aanwezigheid van de makers Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven.

Premiere Onze man in Teheran
vrijdag 13 april

zaal open 19.45
aanvang: 20.00 uur

Podium Mozaiek
Bos en Lommerweg 191
Amsterdam

Kaarten kosten 8,50 euro en kunt hieronder bestellen.