Bij de vierde VPRO Academy tijdens het Poetry International Festival Rotterdam nodigt de Rotterdamse schrijfster en VPRO presentatrice Elfie Tromp woordkunstenaars van elk niveau uit voor een clinic poëzie schrijven van twee dichters van formaat.

Met hands on tips brengen Ellen Deckwitz en Dean Bowen je in no time de kneepjes van het vak bij. Poëzie schrijven is een gave, inspiratie, maar het is evenzeer een ambacht, een vak, iets voor doorzetters die begrijpen dat wegleggen of zelfs overnieuw beginnen soms de beste optie is. Dean en Deckwitz garanderen je dat je na het volgen van deze schrijfclinic meters gaat maken, niet alleen in schrijven, maar ook in performance.

Dean Bowen - foto: Irwan Droog

Ellen Deckwitz won in 2009 het NK Poetry Slam en met haar debuut De Steen vreest mij de C. Buddingh’-Prijs. Een podiumbeest dus, maar ook een eindeloos-veel-lezer. In NRC next verleent ze eerste hulp bij het lezen van gedichten. Dean Bowen maakt furore als spoken dichter en performer. Zijn onlangs gepubliceerde debuut Bokman is genomineerd voor de C. Buddingh’-Prijs. In september start de cursus Spoken Word bij de Poetry Academy, die hij samen met Elten Kiene geeft.

Ellen Deckwitz - foto: Marc Deurloo

Open podium

Aansluitend op de schrijfclinic van Ellen Deckwitz en Dean Bowen start het Open Podium om 17.00 uur. Altijd al eens je gedichten op het Poetry International Festival willen voordragen, dit is je kans. Iedereen is welkom, van beginnende performer tot must see podiumbeest. Wel even vooraf aanmelden, stuur je naam en een korte biografie naar poetryacademy@poetry.nl.

VPRO Academy op Poetry International

Zaterdag 2 juni
Theater Rotterdam, locatie Witte de With

15:30 - 16:45 uur
aansluitend open podium

Een  dagticket kost 12,50 euro  en kunt u  hieronder bestellen.