De film Nina won de VPRO Big Screen Award op Internationaal Film Festival Rotterdam 2018 en is vanaf 16 augustus te zien in de filmtheaters en op Picl. Wij geven gratis kaartjes weg voor de voorpremières in Rotterdam en Nijmegen.

Na twintig jaar zit het huwelijk van Nina en Wojtek op een dood spoor, deels omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Als ze een jonge vrouw, Magda, leren kennen, proberen ze haar over te halen draagmoeder te worden van hun kind, maar de situatie wordt ingewikkeld als Nina zich plotseling tot Magda voelt aangetrokken.

Dit talentvolle debuut is een gevoelig portret van een sterke, maar verwarde vrouw die vastzit in haar rol als echtgenote en dochter – Nina’s dominante moeder is ook nog eens de directeur van de school waar zij werkt. De energieke, schijnbaar zorgeloze Magda fungeert voor haar als breekijzer. De camera zit constant dicht op de drie hoofdpersonen, vrijwel zonder establishing shots, en creëert zo een zintuiglijke, levendige sfeer. Maar er is wel één locatie die een belangrijke rol speelt: Natalia Bażowska’s kunstwerk ‘Birth Place’, dat een baarmoeder voorstelt waar je in kunt liggen en die voor de personages de enige veilige plek is waar hun liefde, vrijheid en identiteiten niet aan conventies gebonden zijn.

Wil je kans maken op 2 vrijkaarten?
Stuur dan voor 8 augustus een mail naar vrijkaartje@vpro.nl o.v.v. Nina Nijmegen of Nina Rotterdam (afhankelijk van je voorkeur). Winnaars krijgen op 8 augustus bericht van ons.

Wanneer zijn de voorpremières?
Nijmegen: Lux - zaterdag 11 augustus om 16:30 uur
Rotterdam: LantarenVenster - dinsdag 14 augustus om 21.30 uur 

Variety:
“energetic celebration of lesbian sexuality”

Screen Daily:
“erotic content with confidence”

maak kans op vrijkaarten voor de voorpremière van Nina