Griet Op de Beeck en Jan Terlouw, de schrijvers van het Boekenweekessay en Boekenweekgeschenk zijn de hoofdgasten in VPRO Boekenweek, een extra uitzending van VPRO Boeken op zondag 11 maart die voor deze bijzondere gelegenheid wordt opgenomen met publiek.

In een feestelijke extra uitzending met publiek ontvangen Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo op zondag 4 maart in het Mediacafé in de Westergasfabriek diverse gasten rondom het thema natuur.

Boekenweekauteur Griet Op de Beeck vertelt over haar Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Jan Terlouw schreef het Boekenweekessay Natuurlijk. Ook hij is te gast.

Gerbrand Bakker, die behalve schrijver ook gediplomeerd hovenier is, komt praten over zijn nieuwe boek Rotgrond bestaat niet. Hij zit aan tafel met bestsellerschrijfster Gerda van Wageningen die meer dan honderd streekromans schreef. Haar boeken spelen zich vaak af in de Hoeksche Waard waar ze zelf woont.

Verder schuift aan Marieke Lucas Rijneveld van wie onlangs de autobiografische roman De avond is ongemak verscheen. Als boerendochter groeide zij op middenin de natuur. Jan Wolkers is haar grote voorbeeld. Dik van der Meulen schreef in 2009 al over Nederlanders en hun natuur inHet bedwongen bos. Vorig jaar won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek met De kinderen van de nacht, over de relatie tussen mensen en wolven.

Tot slot zal Alexander Reeuwijk, reisboekenschrijver en kenner van natuurhistorische boeken, een aantal recent verschenen natuurboeken bespreken.

Deze opnames zitten inmiddels vol, u kunt helaas geen kaarten meer reserveren.

De uitzending is op zondag 11 maart op NPO 2 om 20.00 uur, de opname is op zondag 4 maart.

VPRO Boekenweek special

zondag 4 maart 
ontvangst 18.30 uur
aanvang 18.45 uur

Westergasfabriek, Mediacafé
Pazzanistraat 21
1014 DB Amsterdam

Deze opnames zitten inmiddels vol, u kunt helaas geen kaarten meer reserveren.