De VPRO is mediapartner van het Holland Festival. Daarom mogen wij u laten profiteren van een korting. Laat u meeslepen in de ritmische rebellie van Abd Al Malik. Een theatraal concert over identiteit in tijden van globalisering, dat zijn oorsprong vond bij een expositie in het Parijse Musée d’Orsay over het zwarte model in de kunstgeschiedenis. Hierbij liet de Franse rapper en schrijver zich inspireren door het schilderij Le jeune noir à l’épée van Pierre Puvis de Chavanne.

De Franse schrijver en rapper Abd Al Malik werd door het Parijse Musée d’Orsay uitgenodigd voor een theatraal concert bij een expositie over het zwarte model in de kunstgeschiedenis.
Malik liet zich hierbij inspireren door een schilderij van Pierre Puvis de Chavanne; Le jeune noir à l’épée (‘Jonge zwarte met zwaard’). Het resultaat is een ‘ritmische rebellie’ over identiteit in tijden van globalisering – voorgedragen, gerapt, geschreeuwd en gezongen op zwarte muziek, witte muziek, en alles daar tussenin.
Een meeslepend concert met vier dansers, projecties van schilderijen en een gastoptreden van Maliks vrouw - de beroemde zangeres Nawell Azzouz, beter bekend onder haar artiestennaam Wallens. 

Holland Festival
Le jeune noir à l’épée
van Abd Al Malik

Woensdag 12 juni
Muziekgebouw, Amsterdam
aanvang 20.30 uur

Entree voor VPRO leden met actiecode: 2019VPRO
vpro-leden krijgen 7,50 korting en betalen 18,50 - 21,50 euro (regulier 26 - 29 euro)

Let op: om gebruik te kunnen maken van de actiecode, moet u eerst de gewenste stoel(en) selecteren.