EYE Filmmuseum zet deze zomer de Franse actrice Isabelle Huppert in de spotlights. In dit licht organiseert VPRO Cinema een speciale vertoning van de klassieker uit 1995: de thriller La Cérémonie. Zien? Maak kans op 2 vrijkaarten!

Intiem en afstandelijk, koud en brandend: deze zomer staat de actrice Isabelle Huppert in de spotlights in Eye Filmmuseum. Eye brengt tijdens Franse filmzomer onder andere een aantal hoogtepunten uit haar oeuvre opnieuw uit in de filmtheaters, waaronder La cérémonie.

VPRO Cinema organiseert een speciale vertoning met deze Franse klassieker. In deze thriller krijgt Sophie (Sandrine Bonnaire) krijgt een baan als huishoudster bij het rijke Franse gezin van kunsthandelaar Georges (Cassel). Hoewel ze haar werk uitstekend doet blijft het toch schuren tussen Sophie en de familie, ook omdat Sophie haar analfabetisme - en een duister geheim uit het verleden - verborgen wil houden. Wel sluit ze vriendschap met een nieuwsgierige postbode (Isabelle Huppert), die ook iets te verbergen heeft. De diepe wonden van de twee vrouwen verenigen zich in een staat van waanzin, die leidt tot een drama. Een fascinerende en goedgemaakte thriller.

Zien? Maak kans op 2 vrijkaarten! VPRO Cinema geeft 80 x 2 vrijkaarten weg

Onder VPRO leden verloten wij vrijkaarten. Wilt u hier kans op maken?
Vul het formulier voor 7 juli in (zie onder).
Op het formulier moet u uw relatienummer invullen: dit nummer begint met een 4 of 5, bestaat uit 7 cijfers en vindt u op de adreslabel op de VPRO-gids.

Winnaars krijgen tijdig bericht van ons.

Alles weten over het festival? Volg VPRO Cinema op twitter, facebook of instagram 

Speciale VPRO Cinema vertoning:
La Cérémonie
14 juli, 11.00 uur
EYE
IJpromenade 1
1031KT Amsterdam

VPRO leden maken kans op vrijkaarten! (zie boven)