In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de mens in dit geheel. Bijwonen? Als VPRO lid krijgt u korting!

De mens heeft de aarde in haar greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen?
Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de mens in dit geheel.
In de Paradisolezingen van 2020 belichten acht topwetenschappers dit onderwerp vanuit hun eigen vakgebied. 

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tussen spreker en publiek.

Als VPRO lid krijgt u korting.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van NEMO Kennislink, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum BoerhaaveVPRO en Quest.

Paradisolezingen 2020

2 februari t/m 14 juni 2020

Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG  Amsterdam

11.00 - 13.00 uur
zaal open 10.30 uur

toegangsprijs voor vpro-leden
10 euro (i.p.v. 12,50 euro)