Op zondag 29 augustus 2021 vindt een feestelijke voorvertoning plaats van een aflevering van Brieven aan de rest van Spanje. In de Stadsschouwburg Nijmegen, met maker Stef Biemans.

brieven

Drie jaar geleden is presentator/journalist/programmamaker Stef Biemans vanwege de onrust in Nicaragua (zijn woonplaats destijds) vrij plotseling met zijn gezin in Andalusië, Spanje neergestreken. Om de Andalusiërs te leren kennen stuurde hij hen brieven waarin hij vragen stelde over de streek. Die correspondentie leidde tot de VPRO-serie Brieven aan Andalusië, waarvoor Biemans afgelopen jaar een Zilveren Nipkowschijf ontving. Van de antwoorden van de Andalusiërs heeft hij veel geleerd, maar hij is er vooral nog nieuwsgieriger van geworden. Nieuwsgierig naar al die andere Spanjaarden…

verdeeld land

In de nieuwe serie Brieven aan de rest van Spanje stelt hij vragen over de verhalen die het afgelopen jaar het Spaanse nieuws beheersten. Zo zag hij hoe migranten op de Canarische Eilanden aankwamen, hoe in Baskenland het jubileum gevierd werd waarop ETA haar wapens neerlegde, hoe de Madrileense horeca zich mengde in de lokale verkiezingen, hoe de Galiciërs riepen om aandacht zonder hun stem te verheffen en hoe de stierenvechters klaagden over gebrek aan werk door de pandemie. Brieven aan de rest van Spanje is een serie over een verdeeld land, waarin Biemans middels de handgeschreven brief iets van de Spaanse ziel probeert bloot te leggen.

bestel je kaartje

Op zondag 29 augustus 2021 vindt een feestelijke voorvertoning plaats van een aflevering van Brieven aan de rest van Spanje. Na de vertoning zal VPRO-hoofdredacteur Stan van Engelen met Stef Biemans in gesprek gaan over de totstandkoming van de serie.

Ook wordt er een korte muzikale voorstelling uitgevoerd door zangeres Monica Coronado (Barcelona), danseres Judith Naber en gipsy flamencogitarist Manito. Natuurlijk is er ook gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen. Houd je van de VPRO-reisseries en wil jij hierbij zijn? Bestel dan snel je kaartje via de website van de Nijmeegse stadsschouwburg!

Datum: Zondag 29 augustus 2021
Locatie: Theaterzaal, Stadsschouwburg Nijmegen
Tijd: 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Ticketprijs: 10,00 euro (incl. handlingsfee)
Parkeren: Keizer Karel parkeergarage, Van Schaeck Mathonsingel 22, 6512 AR, Nijmegen

COVID-maatregelen

In verband met de COVID-maatregelen en -voorschriften vanuit de overheid werken wij voor dit eendaagse evenement met vaste zitplaatsen (geplaceerde capaciteit) zodat iedereen 1,5 meter afstand kan houden.