VPRO Zomergasten op het witte doek 2022

24 juli tot en met 28 augustus

Bekijk van 24 juli tot en met zondag 28 augustus alle zes afleveringen van Zomergasten live op het witte doek in het filmtheater en beleef het ultieme Zomergastengevoel in De Uitkijk in Amsterdam.

Onderuitgezakt in het pluche krijgt u een koel glas prosecco en verschillende huisgemaakte hapjes. 

VPRO-leden zijn van harte welkom. Kaarten kosten 11 euro per persoon (inclusief een glas prosecco en hapjes) en zijn verkrijgbaar bij Filmtheater De Uitkijk.

*Let op: de uitzendingen zijn te zien op het witte doek bij De Uitkijk. VPRO Zomergasten wordt opgenomen in Hilversum, zonder publiek.*

Humberto Tan

24 juli om 20.00 uur

Presentator, schrijver en fotograaf Humberto Tan (Paramaribo, 1965) is de eerste gast in VPRO Zomergasten. Janine Abbring interviewt hem over zijn ideale televisieavond.

Humberto Tan is een creatieve veelvraat. Hij heeft een eigen prime time-talkshow op RTL en maakt wekelijks een radioshow voor AVROTROS. Daarnaast maakt hij podcasts, schrijft boeken en werkt als fotograaf. In 2020 werd hij voorzitter van de Commissie Mijnals die de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) gevraagd en ongevraagd adviseert over inclusiviteit en racisme.  

Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

Sandra Phlippen

31 juli om 20.00 uur

Econoom en socioloog Sandra Phlippen (Kerkrade, 1978) is op 31 juli de tweede gast.

Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro, geldt als een van de invloedrijkste Nederlandse economen van dit moment. Phlippen heeft een gastaanstelling aan de Erasmus School of Economics en promoveerde in de economie aan het Tinbergen Instituut. Eerder werkte ze als hoofdredacteur van economisch vakblad ESB en als chef economie en columnist bij het Algemeen Dagblad. Ze duidt regelmatig de maatschappelijke en economische gevolgen van onder andere de pandemie, de oorlog in Europa en de energiecrisis, op televisie en in de krant.

Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

Derk Sauer

7 augustus om 20.00 uur

Journalist en media-ondernemer Derk Sauer (Amsterdam, 1952) is op 7 augustus de derde gast.

Dit voorjaar keerde de 69-jarige Derk Sauer na 32 jaar in Rusland voor onbepaalde tijd terug naar Nederland. Nog voordat Poetin besloot Oekraïne binnen te vallen, werd het de Russische onafhankelijke pers, waarin Sauer als eigenaar van een aantal kranten een sleutelrol speelt, flink moeilijker gemaakt.

Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

Lieke Marsman

14 augustus om 20.00 uur

Schrijver, filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman (Den Bosch, 1990) is op 14 augustus de vierde gast.

Lieke Marsman geldt als een van de meest gelauwerde en aansprekende dichters van haar generatie. In haar werk gaan het persoonlijke en politieke hand in hand. Ze volgt nauwgezet wat er in Den Haag en de rest van de wereld gebeurt en wordt geprezen om haar strijdvaardige deelname aan het politieke debat met poëtische middelen.

Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

Raven van Dorst

21 augustus om 20.00 uur

Muzikant en televisiepresentator Raven van Dorst (Vlaardingen, 1984) is op 21 augustus de vijfde gast.

Als muzikant speelde en zong Van Dorst in verschillende bands als Bad Candy en The Riplets en Anne Frank Zappa. Als alter ego Elle Bandita had die bovendien een solocarrière die tot 2019 duurde. Tegenwoordig is Van Dorst actief in de band Dool.

Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

Bessel van der Kolk

28 augustus om 20.00 uur

Psychiater en traumaspecialist Bessel van der Kolk (Den Haag, 1943) is op 28 augustus de zesde en laatste gast.

Bessel van der Kolk is een van de meest vooraanstaande psychiaters ter wereld op het gebied van trauma. Hij is hoogleraar aan de Boston University School of Medicine, President van de Trauma Research Foundation en geeft les over de hele wereld. Hij werkt al veertig jaar met mensen die op allerlei manieren met trauma leven.

Klik hier voor kaarten voor deze voorstelling

 

Zomergasten op het witte doek
24 juli t/m 28 augustus                           

Filmtheater De Uitkijk
Prinsengracht 452
Amsterdam

Zaal open: 19.45 uur
Aanvang: 20.15 uur
Einde: 23.15 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Filmtheater De Uitkijk
(klik in de bovenstaande alinea's met datum op de directe ticketlinks)