Bijwonen VPRO Boekenweek

met Connie Palmen en Herman Koch

Connie Palmen en Herman Koch, de schrijvers van het Boekenweekessay en Boekenweekgeschenk zijn de hoofdgasten in VPRO Boekenweek, een extra uitzending van VPRO Boeken op zondag 26 maart die voor deze bijzondere gelegenheid wordt opgenomen met publiek.

Carolina lo Galbo en Jeroen van Kan ontvangen in het Mediacafé op het Westergasfabrieksterrein een keur aan schrijvers. Boekenweekauteur Herman Koch praat over zijn novelle Makkelijk leven, waarin een succesvolle schrijver van zelfhulpboeken een probleem in zijn eigen leven moet zien op te lossen. Boekenweekessayist Connie Palmen vertelt over De zonde van de vrouw, waarin ze schrijft over de levens van vier destructieve vrouwen: Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Jane Bowles en Patricia Highsmith.

De gevreesde criticus Arie Storm zal zijn licht laten schijnen over een aantal titels die in het teken staan van het Boekenweekthema 'Verboden vruchten'. Schrijver A.H.J. Dautzenberg is uitgenodigd voor de Boekenweektirade, waarin hij een misstand in Nederlandse letteren aan de kaak stelt. Atte JongstraEllen DeckwitzGustaaf Peek en Maartje Wortel verklaren hun liefde aan hun favoriete verboden vrucht in de wereldliteratuur. 

Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin besluit de uitzending met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht.

De toegang is gratis, reserveren is verplicht (zie link onder)

Het is inmiddels helemaal vol!

Zondag 12 maart om 12 uur komen de allerlaatste 12 x 2 kaarten vrij in de shop, dus wees er heel snel bij!

‚ÄčDe uitzending is op zondag 26 maart op NPO 2 om 19.15 uur, de opname op zondag 19 maart.

VPRO Boekenweek special

zondag 19 maart 
aanvang 18.30 uur

Westergasfabriek, Mediacafé
Pazzanistraat 21
1014 DB Amsterdam

gratis entree, reserveren verplicht
(zie reserveerbutton hier boven)