Kom naar the mind live en ervaar een preview van aflevering 1 van the mind of the universe, met aansluitend een gesprek met drie vooraanstaande wetenschappers over de scheppende kracht van de mens.

In the mind of the universe schetsen grote wetenschappers van onze tijd de wereld van morgen. Ze nemen je mee naar de toekomst, over de grenzen van hun vakgebieden heen. De tiendelige Nederlandse versie van the mind of the universe wordt op NPO 2 uitgezonden vanaf zondag 7 mei 2017 om 21.05 uur. Presentator is  Robbert Dijkgraaf.

VPRO en KNAW organiseren een reeks bijeenkomsten op diverse locaties waarin het publiek met Nederlandse wetenschappers dieper ingaat op de thema’s uit de serie.

De mens als schepper is het onderwerp van de eerste aflevering van de tiendelige VPRO-serie the mind of the universe. Hans Clevers, een van de hoofdrolspelers in deel 1, en twee andere vooraanstaande wetenschappers gaan tijdens deze bijeenkomst in Tivoli Vredenburg in gesprek met elkaar en met het publiek over deze scheppende kracht. En uiteraard blikken we vooruit op het eerste deel van the mind.

Hans Clevers – Geneticus aan het Hubrecht Instituut in Utrecht. Zijn onderzoek draait om stamcellen, de vernieuwers in je lichaam, en hoe we die kunnen laten doen wat we willen. Kunnen we alles vernieuwen?

Cees Dekker – Bionanowetenschapper aan de TU Delft. Hij is hard op weg om kunstmatige cellen te maken uit losse celonderdelen. Kunnen we met kunstmatige leven uiteindelijk het leven zelf en het ontstaan ervan begrijpen?

Sjoerd Repping – Voortplantingsarts aan het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Dankzij een revolutie in de DNA-technologie kunnen we DNA steeds makkelijker herschrijven. Wat betekent dit voor de toekomst van de mens?

The Mind of the Universe Live
woensdag 3 mei
zaal open: 19.30 uur
aanvang: 20.00 uur

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11,
3511 WC Utrecht

Kaarten kosten10 euro kunt u
hier online kopen.