Zomergasten decorpitch: finale

30 maart, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

VPRO Zomergasten krijgt dit jaar een nieuwe look. Creatieve geesten is gevraagd om mee te denken over een ander decor. Dat leverde tientallen ideeën op. Hiervan worden er vijf geselecteerd. Benieuwd? Kom dan naar de finalepitch in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger, waar wordt bepaald welk idee wordt uitgewerkt.

VPRO Zomergasten is het drie uur durende live televisieprogramma waarin een gast zijn of haar favoriete televisiefragmenten laat zien en daarover in gesprek gaat. Niet alleen de inhoud, maar ook de vorm van het programma is iedere zomer weer onderwerp van gesprek. Het programma, dat in 2014 de Ere-Nipkowschijf kreeg, heeft de afgelopen dertig jaar talloze metamorfoses ondergaan. Van het allereerste décor van Alex van Warmerdam tot de gelaagde set uit 2014 van de ontwerpers van Concrete.

Dit voorjaar werken wij aan een nieuw decor en hebben wij ontwerpers en andere creatieve geesten gevraagd om mee te denken. En met succes! De afgelopen weken kwamen al tientallen ideeën binnen voor een nieuw decor en de deadline voor de inzendingen is inmiddels voorbij.  
VPRO Zomergasten heeft op 16 maart vijf ideeën geselecteerd uit alle inzendingen. Deze ideeën worden gepitcht op donderdag 30 maart in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. VPRO Zomergasten kiest uit deze laatste vijf ideeën een partner om het nieuwe decor mee te gaan ontwikkelen*.

Benieuwd naar deze vijf pitches en het winnende idee voor het nieuwe Zomergasten decor? Kom dan op 30 maart naar Pakhuis De Zwijger!

De entree is gratis, je moet je wel even aanmelden (zie link rechts en onder)

Met diverse gasten, jurylid Wim Pijbes (directeur Droom en Daad, Rotterdam/voorheen directeur Rijksmuseum), Damiaan Denys (filosoof en psychiater, hoogleraar  aan de Universiteit van Amsterdam), visuals door Urbi & Orbi  en Wilfried de Jong als spreekstalmeester.

Zomergasten decorpitch: finale
30 maart, 20.00 uur
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam

De entree is gratis! 
je moet wel even reserveren.
(zie link hieronder)