Bijwonen tv-uitzending

Vier zaterdagavonden in juni maakt de VPRO samen met de NTR vanuit VondelCS in Amsterdam een live TV-uitzending over Holland Festival 2016 op NPO 2. Daphne Bunskoek ontvangt makers uit het festival en gasten die komen praten naar aanleiding van een festivalvoorstelling. De sfeer wordt verhoogd door publiek dat van een fijne portie cultuur houdt. U dus. Bestel hieronder gratis tickets!

Op 4 juni komt zangeres Wende Snijders rechtstreeks uit Carré naar de studio om haar eerste indruk te geven van de openingsvoorstelling Die Stunde da wir nichts voneinander wußten. Daarnaast is meestercomponist Louis Andriessen is te gast om te vertellen over zijn opera Theatre of the World. En Wine Dierickx en Ward Weemhoff komen praten over hun theatervoorstelling Privacy, waarin ze zich laten inspireren door John Lennon, Yoko Ono, Jeff Koons en Cicciolina. De acteurs geven zich letterlijk en figuurlijk bloot om de grenzen te verkennen van wat een artiest deelt met zijn publiek.


In de andere uitzendingen is er aandacht voor de hoogtepunten van het festival, waaronder The Encounter, een wonderbaarlijke voorstelling van de Britse regisseur Simon Mc Burney. Verder brengt Toneelgroep Amsterdam een bewerking van Woody Allens Husbands and Wives, met in de hoofdrollen onder anderen Halina Reijn en Ramsey Nasr. Theatergroep Wunderbaum speelt The Future of Sex, een voorstelling van Arnon Grunberg en Johan Simons. Daarin wordt onderzocht hoe seksualiteit zich ontwikkelt in een wereld vol sociale media. En het Syrische Nationale Orkest staat in Carré. Dit orkest is uit elkaar gevallen door de oorlog en wordt in Amsterdam bijeengebracht door popmuzikant Damon Albarn om voor het eerst in jaren weer gezamenlijk op te treden. En er is onder meer aandacht voor de opera Pique Dame van Tsjaikovski en de invloedrijke choreografe Pina Bausch.