afleveringen

extra reportages

ontdek de VR-installatie van Michel van der Aa

Muziektheater, virtual reality en beeldende kunst komen samen in Eight. Een nieuw, innovatief werk van componist en regisseur Michel van der Aa. Het is een ervaring van vijftien minuten die je ondergaat in je eentje in een donkere ruimte. Elke dag van het Holland Festival te beleven en sindsdien reist Eight de wereld over. De muziek die tijdens de installatie speelt, vormt het middelpunt van een nieuw album dat later dit jaar wordt uitgebracht.

Eight zit in de voorselectie voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2019 van het Nederlands Film Festival, waar het van 27 september t/m 5 oktober gratis te zien is op de Interactive Expo.

de nalatenschap van fotograaf Robert Mapplethorpe

Stijve piemels, leren pakjes en blote lichamen: de foto-expositie Eyes on Robert in de Melkweg, Amsterdam, was geïnspireerd door het naakte en provocerende werk van Robert Mapplethorpe uit de jaren '70 en '80.

Wij spraken vlak voor de opening af met een van de fotografen, Dylan van Vliet, die ons vertelde wat er zo bijzonder is aan het werk van Mapplethorpe en waarom dat vandaag nog zo belangrijk is.