over het Holland Festival

Van 29 mei t/m 23 juni 2019 vindt in Amsterdam het Holland Festival plaats, sinds 1947 het meest toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland.

Het Holland Festival brengt de wereld op het podium met zowel nieuwe namen als grote meesters, uit onder andere Chili, Colombia, de Democratische Republiek Congo, Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Deze editie is de eerste waarin gewerkt wordt met associate artists. In 2019 zijn dat William Kentridge en Faustin Linyekula. Het festival presenteert van beide kunstenaars nieuw werk en toont werk van aan hen gerelateerde kunstenaars. Tenslotte presenteert het Holland Festival dit jaar ook het grote Stockhausenproject aus LICHT. Het programma bevat dit jaar 39 voorstellingen en concerten en een uitgebreid contextprogramma. 

Over deze website

vpro.nl/hf is de verzamelplaats van alle Holland Festival-items uit de verschillende cultuurprogramma's van de VPRO. Daar vindt u vier tv-afleveringentien tips van voorstellingen om naar uit te kijken en achtergrondinterviews en -artikelen.

nieuwste artikelen