over het Holland Festival

Van 7 juni t/m 1 juli 2018 vindt in Amsterdam het Holland Festival plaats, sinds 1947 het meest toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland.

Het Holland Festival staat in 2018 met het thema Grenzen en scheidslijnen in het teken van de grensverkenning. Dat is traditie, zou je kunnen zeggen. Een avontuurlijk programma, zoals u dat gewend bent van het Holland Festival, speelt zich al gauw af op het breukvlak tussen genres, tussen makers en publiek, tussen landen en tradities. 

Dit jaar worden de tegenstellingen nog verder aangescherpt. 'Waar het botst, is het mooi,' zegt Vincent Rietveld van de Warme Winkel op deze website naar aanleiding van Gesualdo - en zo is het maar net. Syrische en Armeense musici delen het podium. In de openingsvoorstelling Richters Patterns vervagen de grenzen tussen beeldende kunst, muziek en film. En hiphop blijkt zowaar een vechtkunst, in Kata van Anne Nguyen - om een paar voorbeelden te noemen. Het Holland Festival presenteert de grote kunstenaars van nu en morgen, in een aantrekkelijk spanningsveld tussen ongemakkelijk en wonderschoon.


Over deze website

vpro.nl/hf is de verzamelplaats van alle Holland Festival-items uit de verschillende cultuurprogramma's van de VPRO. Daar vindt u tien tips van voorstellingen om naar uit te kijken en achtergrondinterviews en -artikelen.

Laatste nieuws meer

advertentie