Aan het eind van de eerste helft van het jaar vindt in Amsterdam het Holland Festival plaats, sinds 1947 het meest toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland.

Het Holland Festival brengt de wereld op het podium met zowel nieuwe namen als grote meesters, uit onder andere Chili, Colombia, de Democratische Republiek Congo, Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. De afgelopen editie was de eerste waarin gewerkt werd met associate artists. In 2019 waren dat William Kentridge en Faustin Linyekula. Het festival presenteerde van beide kunstenaars nieuw werk en toonde werk van aan hen gerelateerde kunstenaars. Tenslotte presenteerde het Holland Festival deze keer ook het grote Stockhausenproject aus LICHT. Het programma bevatte 39 voorstellingen en concerten en een uitgebreid contextprogramma. 

Over deze website

vpro.nl/hf is de verzamelplaats van alle Holland Festival-items uit de verschillende cultuurprogramma's van de VPRO. Daar vindt u vier tv-afleveringentien tips van voorstellingen om naar uit te kijken en achtergrondinterviews en -artikelen.