talkshow over IDFA 2018

Het beste van IDFA

Nadia Moussaid blikt vanuit Het Westergastheater terug op Internationaal Documentaire Festival Amsterdam 2018. Wat waren de hoogtepunten? Over welke films raakten de bezoekers na afloop niet uitgepraat? En welke film wint dit jaar de VPRO IDFA Audience Award?

Het beste van IDFA

Vrijdag 23 november, 22.55 uur op NPO 2

Dit jaar bespreken documentaireliefhebbers Maxim Hartman, Ersin Kiris en Lisette Wellens hun favoriete film uit de top 10 van publieksfavorieten. Daarnaast gaat Ersin Kiris als speciale reporter langs bij de drie lievelingsfilms van kijkers van vijf jaar NPO 2doc.

Ook zie je Ester Gould en Sarah Sylbing, de gelauwerde regisseurs van de Nederlandse documentaireserie Schuldig. Zij bekeken de tien afleveringen van America to me: een door de Oscar-winnende regisseur Steve James gemaakte serie over raciale ongelijkheid en de turbulente levens van leerlingen op het Oak Park and River Forest High School, nabij Chicago. Ester Gould en Sarah Sylbing werken aan een Nederlandse versie. 

En te gast zijn regisseur Ton van Zantvoort en voormalig schaapsherder Loek Hilgers over de film Schapenheld. Een bijzondere Nederlandse film over het zware bestaan van de zoon van Loek, Stijn Hilgers, die als schaapsherder het hoofd boven water probeert te houden en vecht tegen de oprukkende vinexwijken, industrieterreinen en het marktdenken van deze tijd. 

het beste van 5 jaar 2Doc