talkshow over IDFA 2019

Dit is IDFA

In de talkshow Dit is IDFA praat Nadia Moussaid met documentairefans en regisseurs die hun visie geven op films van het grootste documentairefestival ter wereld.

Dit is IDFA

uitgezonden op woensdag 20 november, 20.25 uur op NPO 2

Panelleden Tim Hofman, Carolien Borgers en Adriaan van Dis gidsen het publiek door het aanbod. Ze bespreken ieder twee films die iets met elkaar te maken hebben. Bij Hofman zijn dat de documentaires Rotjochies en Carrousel, waarin probleemjongeren centraal staan die begeleid worden om een positieve draai aan hun leven te geven. Borgers belicht Fat Front en Bellissime, films die beide draaien om het zelfbeeld van jonge vrouwen. Van Dis bespreekt They call me Babu en Winter Journey, producties die gemaakt zijn op basis van archiefbeeld.

Ersin Kiris interviewt in Londen Lauren Greenfield, de maker van de documentaire The Kingmaker over Imelda Marcos. Columnist en auteur Chams Eddine Zaougui vertelt over onze fascinatie voor slechteriken. Nadia spreekt drie jonge documentairemakers, Loretta van der Horst (Behind the Blood) en Ilse en Femke van Velzen (Prison for Profit) over hun fascinatie voor onrecht en de gevaarlijke kanten van hun werk.

Ilse en Femke van Velzen en Loretta van der Horst bespreken de gevaren van hun werk met Nadia Moussaid