De VPRO is dagelijks te vinden of het IDFA, en heeft speciale films geselecteerd voor de (P)Review-dagen. Daarnaast draait er bijna dagelijks een VPRO Extra-film in Tuschinski 4. Kijk hier welke films er binnenkort aan de beurt zijn.

25 november: Grandmother (korte film) en Father Figures
26 november: Narco Cultura
27 november: The Unknown Known
28 november: Misha and So On

father figures

Een oude blanke man met een jong Aziatisch meisje. Hij geeft haar financiële zekerheid, zij voorziet hem van zorg in de breedste zin van het woord. Kan er in zo’n situatie echte liefde in het spel zijn? De Canadese documentairemaakster April Butler volgt Dale, haar 73-jarige vader, die een stel vormt met de 50 jaar jongere Filippijnse Girlie.

Lees de recensie van Eline van Beek op hollanddoc.nl

narco cultura

the unknown known

Dingen die je denkt te weten waarvan achteraf blijkt dat je ze tóch niet wist. Zo definieert voormalig Amerikaans minister van defensie Donald Rumsfeld zijn term 'The Unknown Known', waaraan de nieuwste documentaire van Errol Morris zijn naam ontleent. De visueel prachtige film geeft weinig nieuwe feiten over de war on terror en de invasie van Irak, maar biedt wel een uniek inzicht in het brein van de man achter het agressieve Amerikaanse buitenlandbeleid na 2001.

Floris Koch schreef een recensie op hollanddoc.nl

misha and so on

De 78-jarige componist en orkestleider Misha Mengelberg lijdt aan dementie. Documentairemaker Cherry Duyns volgt hem tijdens een volle week met optredens in Londen. Doordat de toestand van Misha snel verslechtert, wordt het steeds duidelijker dat hij binnenkort niet meer mee kan spelen. Toch koesteren de jazzmuzikanten de eigenzinnige Misha, die nog steeds de spil van hun orkest vormt.

Lees verder op hollanddoc.nl