Daphne Bunskoek geeft een kijkje achter de schermen van het grootste documentairefestival ter wereld. In drie afleveringen praat ze met verschillende documentairemakers over hun recente werk. Verder reportages over het festival en de spraakmakende documentaires die er te zien zijn.

aflevering 3, woensdag 25 november

Daphne Bunskoek heeft de winnaar van de IDFA Awards 2015 aan tafel, niemand minder dan Tom Fassaert van Family Affairs.

Aansluitend na Inside IDFA was  Those Who Feel the Fire Burning te zien. Regie: Morgan Knibbe.

aflevering 2, vrijdag 20 november

Bunskoek spreekt met de makers van Becoming Zlatan, een coming-of-age film over de complexe weg die de jonge, begaafde en getroebleerde voetballer Zlatan Ibrahimovic aflegt om uiteindelijk een ster te worden in de internationale voetbalwereld. Ook een gesprek met Matthew Heineman. Hij maakte de met een Oscar genomineerde documentaire Cartel Land, een verbijsterende film over de strijd tussen Mexicaanse drugskartels. En een reportage over hoofdgast Errol Morris tijdens IDFA, hij geldt als een van de beste documentairemakers ter wereld.

Aansluitend op Inside IDFA was Solo, Out of a Dream te zien. Regie: Jos de Putter

Daphne Bunskoek spreekt filmmaakster Ester Gould over haar film A Strange Love Affair With Ego, waarin ze de grens tussen gezonde en ongezonde eigenliefde verkent naar aanleiding van haar fascinatie voor haar zus, die met haar enorme zelfovertuiging de wereld aan haar voeten had liggen. Verder een reportage over filmmaker Tom Fassaert, op weg naar de première van zijn film A Family Affair, de openingsfilm van IDFA 2015. En John Appel vertelt over Eritrea Stars, over het Eritrese nationale elftal dat hier asiel kreeg en is opgevangen in Gorinchem.