Dit geloof je toch niet? Nathalie Windhorst en Syl van Duin, documentaire-aankopers van de VPRO, tippen tien topfilms die 'stranger than fiction' zijn.

Death in the Terminal Bij een schietpartij in een Israëlisch busstation wordt een verdachte neergeschoten en gelyncht door de menigte. Maar was hij wel de dader? 

Weiner Anthony Weiner, veelbelovend Congreslid, moest aftreden door een seksschandaal. Hij krijgt een herkansing, maar dan gaat het toch weer mis..

The Promise Jongen belooft zijn vriendin de schuld op zich te nemen van de moord op haar ouders, die ze samen hebben gepleegd. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Forever Pure Joods voetbalteam uit Jeruzalem krijgt twee moslimspelers in het team. Dit leidt tot een racistische reactie bij de supporters.

Houston, We Have a Problem Amerikanen zouden hun zinnen hebben gezet op het Joegoslavische ruimteprogramma in de jaren zestig.

Shadow World

Shadow World Onthullend en ontluisterend portret van de wereld van de internationale wapenhandel waarin oorlogen en conflicten vooral dienen om wapens te kunnen verhandelen. 

Dream Empire Hoe wek je de illusie dat een nieuwbouwproject in China ook erg geliefd is onder buitenlanders? Je huurt een stel blanke acteurs in...

Hotel Sunrise Impressie van een troosteloze Slowaakse wijk in een verhaal zoals Robert Altmans 'Short Cuts' waarin bewoners elkaar steeds tegenkomen. 

Liberation Day Rockband uit voormalig Joegoslavië speelt nieuwe versie van de Sound of Music in Noord-Korea.

The Good Postman Een slaperig Bulgaars dorpje op de grens met Turkije wordt het middelpunt van de vluchtelingencrisis als Syrische vluchtelingen proberen juist hier de grens over te steken.