Deaf Child van Alex de Ronde is zojuist winnaar geworden van de VPRO IDFA Audience Award 2017, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam.

De winnaar werd bekend gemaakt tijdens de VPRO-uitzending van de Best of IDFA: Audience Award 2017 vanuit het Westergastheater in Amsterdam. Het is de laatste dag van het festival, dat vorige week woensdag 15 november opende.

VPRO IDFA Audience Award

Regisseur Alex de Ronde nam de VPRO IDFA Audience Award (€ 5.000,-) in ontvangst uit handen van Derk Sauer (bestuursvoorzitter IDFA). De prijs werd uitgereikt tijdens de VPRO-uitzending van Best of IDFA: Audience Award 2017, gepresenteerd door Marijn Frank.

In Deaf Child kijkt een vader aan de hand van jeugdfoto's, homemovies en openhartige gesprekken met zijn twee jongvolwassen zoons terug en evalueert hij de keuzes die hij heeft gemaakt. Is de angst dat zijn dove zoon een geïsoleerd bestaan zou leiden gegrond gebleken?

De winnaar van de VPRO IDFA Audience Award wordt bepaald door de bezoekers die na afloop van de filmvertoning via een stemkaartje hun oordeel geven over de film.

Als hoofdsponsor van IDFA leidt VPRO de kijker door de wereld van de documentaire op televisie, radio en internet. De VPRO reikt de publieksprijs voor het tweede jaar uit.