Fondantvisje
Taarten van Abel: Niks Meer Aan Doen!
Hou jij van vissen én van zoetigheid? Fleur je taarten op met dit visje van fondant!
Ingrediënten
- fondant (geel, blauw en lichtblauw)
- suikerparels
- eetbare lijm
- crisco
Stap 1
Smeer je handen in met een toefje crisco. Dit zorgt er voor dat je visje mooi zal glanzen. Pak een stuk gele fondant en rol met je handen totdat de fondant een kegelvorm heeft. Duw met je vinger om één kant van de ‘kegel’ iets platter te maken. Maak kleine inkepingen voor de oogjes en het mondje.
Stap 2
Maak een klein bolletje gele fondant en gebruik de eetbare lijm om deze op het lichaam te plakken. Dit is de neus. Duw met een tandenstoker op een klein rondje fondant, en lijm deze als mondje op het lichaam. Duw twee zwarte suikerparels in het fondant, dit zijn de oogjes.
Stap 3
Snij kleine reepjes blauwe en lichtblauwe fondant en ‘lijm’ deze aan elkaar. Dit zijn de vinnen van je fondantvisje. Gebruik een schaartje om de bovenste fin te maken van een stukje blauwe fondant. Gebruik de eetbare lijm om de vinnen aan je visje vast te maken. Je fondantvis is klaar, Blub!
Niks meer aan doen!
Niks Meer Aan Doen!
Maak de gekste creaties en leer jezelf net zo goed bakken als Abel. Rol, kneed, roer en mix, totdat jij jouw koekjes, cupcakes of taart ziet staan en hardop kan zeggen: 'niks meer aan doen!'
Taarten van Abel
Bekroond VPRO-programma met bakker Siemon de Jong. Als bakker Abel reist hij door stad en land. Op bezoek bij bijzondere bakkersassistenten vol verhalen, om samen de mooiste taarten te maken.