Hun klusjes lopen altijd in de soep: van Buurman en Buurman. Maar dit klusje is bijna klaar: vanaf 2 mei krijgen ze hun eigen animatiestudiootje in Beeld en Geluid. Wil je zelf een Buurman en Buurman animatiefilm maken? Doe mee met de prijsvraag en win vrijkaarten!

Buurman en Buurman studio

In het zogenaamde 'Kijkbuiskinderen-paviljoen' van de Beeld en Geluid experience draait alles om kindertelevisie. Daar krijgen Buurman en Buurman vanaf mei 2015 een eigen animatiestudiootje. En jij kunt hier zelf aan de slag om met de Buurmannen een eigen animatiefilmpje te maken! 

prijsvraag

Wil jij kans maken vrijkaarten? Geef antwoord op de volgende vraag: 

Wie spreken de stemmen in van de Nederlandse Buurman en Buurman? 

Weet jij het antwoord? Mail dan naar jeugd@vpro.nl en wie weet win jij straks 2 x 4 vrijkaarten, zodat je met het hele gezin naar de animatiestudio kunt! De winnaars ontvangen op 1 mei persoonlijk bericht. Meedoen kan t/m 30 april. Tip: het antwoord is te vinden op deze webpagina, goed lezen/kijken dus! 

Winnaars
En de winnaars zijn: Dennis en Martine Hoving-van Gent en Xaviera Jamie Jansen. Van harte gefeliciteerd! Jullie winnen elk 4 vrijkaarten voor Buurman & Buurman in Beeld en Geluid. De kaarten worden thuis gestuurd. 

Succesvolle serie

De poppenanimatieserie Buurman en Buurman komt oorspronkelijk uit Tsjechië en heet daar Pat & Mat. Het programma is sinds 1985 in Nederland te zien bij de VPRO. Uniek aan de Nederlandse versie van de serie is dat de personages een stem hebben. In alle andere landen waar de serie te zien is zijn de Buurmannen stil, terwijl in Nederland de Buurmannen een stem hebben. Kijk maar naar het filmpje hieronder: 

Meivakantie a je to!

De Buurmannen zijn op zaterdag 2, maandag 4 en woensdag 6 mei om 11.00 uur aanwezig bij Beeld en Geluid voor een meet & greet. Van 2 t/m 7 mei kan er iedere dag geklust worden en in de Theaterzaal kunnen bezoekers bijkomen van al het klussen bij de Buurman en Buurman marathonuitzendingen.

Tijdens de meivakantie, van zaterdag 2 mei t/m donderdag 7 mei, organiseert het museum verschillende Buurman en Buurman activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis bij een bezoek aan de Beeld en Geluid experience. Het volledige programma is te vinden op beeldengeluid.nl