Vanaf nu kun je stemmen op de Gouden Stuiver. Welk programma mag zich straks het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar noemen? De VPRO-kanshebbers zijn: Bikkels, Freeks Wilde Wereld en Gek op jou!

stem!

De verkiezing start op woensdagavond 26 augustus en eindigt op maandag 28 september 9.00 uur. Stemmen kan via televizier.nl/ring

genomineerd: freeks wilde wereld

Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. In Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika komt hij oog in oog te staan met bijzondere dieren als de lederschildpad, de sidderaal, de pantsermeerval, de orang-oetang en de Komodo varaan. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar hij zich begeeft.

genomineerd: Bikkels

Wassen, strijken, uit bed halen, opvrolijken en zorgen dat het eten op tafel staat.... Niet meteen het eerste waar je aan denkt als kind. Bikkels duikt in hun leven vol verantwoordelijkheden die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen. Elke dag weer. In Bikkels zorgen kinderen voor een ziek familielid. De kinderen worden met een camera gevolgd, maar maken zelf ook opnames van hun leven.

Bijzonder
In 2014 won het programma de Rockie Award op het Banff World Media Festival (Canada) in de categorie 'Children’s Non-Fiction'.

Gek op jou

In Gek op jou! gaat rapper Yes-R langs bij verliefde kinderen, die hem per mail om hulp hebben gevraagd. In de vorm van een rap is het veel leuker om verkering te vragen. Wordt de liefde beantwoord?

stem!

De verkiezing start op woensdagavond 26 augustus en eindigt op maandag 28 september 9.00 uur. Stemmen kan via televizier.nl/ring