Ongekend talent in een nieuw VPRO-jeugdprogramma over kinderen met uitzonderlijke talenten: vanaf 22 maart elke zondagochtend om 9.25 uur.

Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon, die worden met een zeldzaam talent geboren. Al vanaf de wieg voelen ze een dwingende innerlijke noodzaak om te creëren, iets met hun talent te doen. Dansen, tekenen, filmen, schrijven, musiceren, ontwerpen of zingen. Het is niet tegen te houden, hun drijfveren enorm.

Sommige kinderen komen door hun opvoeding meer in aanraking met kunst en worden hierin meer gestimuleerd dan andere kinderen. De kinderen in Titaantjes doen het helemaal op eigen kracht èn uit eigen beweging. Niet zelden zijn het juist de ouders die van hun kinderen leren

In de 8-delige jeugd documentaireserie 'Titaantjes' worden acht van deze jonge, bevlogen kunstenaars gevolgd. Thuis en op school, maar natuurlijk ook op de momenten dat ze ‘creëren’. Daarnaast staat deze talenten een levens veranderende ontmoeting te wachten: ze komen oog in oog te staan met hun allergrootste idool.

Zo ontmoet de jonge filmmaker Bram (14 jaar) voorafgaand aan het Cinekid festival, waar hij meedoet aan het onderdeel ’48 hours’, zijn idool Burny Bos. Het grote danstalent Rodriquez (12 jaar) zit inmiddels op De School voor Jong Talent (onderdeel van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag) ontmoet de bekende choreograaf Hans van Manen. Kunstenares Sterre is op 11-jarige leeftijd al aangenomen op de vooropleiding Beeldende Kunst op De School voor Jong Talent. Zij ontmoet haar grote idool, kunstenares Marlène Dumas. Het jonge modetalent Eva (15 jaar) heeft tijdens de Fashion Week een bijzondere ontmoeting met haar grote voorbeeld, ontwerper Bas Kosters.

Verwacht geen jury, geen omdraaiende stoelen, geen sms-stemmen of competitie. In 'Titaantjes' gaat het puur over de innerlijke drang tot het maken van kunst in welke vorm dan ook en volgt deze bijzondere kinderen op hun missie om hun talent ...

Vanaf 22 maart om 9.25 uur op NPO Zapp