Het is zomer... Je gaat misschien even op vakantie, maar niet 6 weken lang. Wat moet je toch met al die vrije tijd?

Nou, lekker programma's kijken! Het afgelopen schooljaar was er weer een hele hoop leuks op tv, en misschien heb je het niet allemaal gezien of vind je het leuk om het nog een keer te kijken. Daarom hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

poesjes

Poesjes is een 'real life' serie over de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. Moederpoes Mimi woont daar samen met haar kittens; Django, Kaat, Lotje en Patrick. Vader Lucas werkt in het buitenland als muizenvanger. Als moeder Mimi elke ochtend naar haar werk gaat, belooft de luie oom Boudewijn op zijn nichtjes en neefjes te passen. Als dat maar goed gaat...

Hier vind je meer informatie over de poesjes inclusief een kijkje achter de schermen!

Let op: de allereerste aflevering staat helemaal rechts.

beestieboys

Dierenvrienden Nicolaas Veul en Tim den Besten zoeken in Beestieboys de bijzondere band tussen mens en dier. In de nieuwste afleveringen kun je onder andere kijken naar de avonturen van Dr. Tim in de huisartsenpraktijk en de rubriek 'Extreme Animal Hobbies'. Tim en Nicolaas gaan weer op zoek naar de dierenverhalen achter advertenties in: 'Beest te koop'. Nieuw is ‘In de Geest van Het Beest’, waarin Nicolaas de spirituele band tussen mens en dier onderzoekt.

Hier vind je meer over de beestachtige verhalen.

weekend met willie

Willie Wartaal is gek op het weekend, omdat je dan lekker kan doen wat je leuk vindt. Hangen met je vrienden, lekker voetballen of spelen op straat. In 'Weekend met Willie' vraagt Willie aan kinderen wat ze zoal doen in het weekend. Iedere week gaat hij met kinderen mee op pad en maakt van alles mee.

Vind hier meer over de weekendavonturen van Willie en de kinderen.

mijn vader

Kinderen uit bijzondere gezinnen doen hun verhaal over hun vader, moeder of naaste familielid, met thema's zoals onder meer homoseksualiteit, zelfmoord, illegaliteit en hiv. Hoe ga je er mee om als er in je gezin iets speelt wat in de ogen van je klasgenootjes een beetje anders, vreemd, gek of absurd is? Hoe wordt je (dagelijks) leven beïnvloed als je moeder hiv heeft, je vader homo blijkt te zijn of als je overgrootvader een NSB'er is geweest? In het tweede seizoen laten deze kinderen vanuit hun perspectief zien hoe het écht zit, en hoe zij tegen de situatie aankijken.

Hier vind je meer info over Mijn vader.

freeks wilde wereld

Nederlands bekendste bioloog Freek Vonk reist de wereld over op zoek naar unieke diersoorten. In Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika komt hij oog in oog te staan met bijzondere dieren als de lederschildpad, de sidderaal, de pantsermeerval, de orang-oetang en de Komodo varaan. Ook geeft hij tips hoe je kunt overleven in de meest afgelegen, ruige en onherbergzame plekken op de wereld, waar hij zich begeeft.

Lees hier meer over Nederlands bekendste bioloog.

gek op jou

Het is niet makkelijk om je eerste liefde mee te vragen op een date. Daarom neemt de populaire rapper Yes-R dat voor zijn rekening. Yes-R gaat langs bij verliefde kinderen tussen elf en dertien jaar, die hem per mail om hulp hebben gevraagd. Samen schrijven ze een rap voor- en over deze grote liefde. Wordt de liefde beantwoord?

Je kan hier meer over de lovebirds lezen.

de proefkeuken

In De Proefkeuken buigen Pieter Hulst en Willem Voogd zich over het lievelingseten van kinderen. Ze stoppen elke dag van alles in hun mond, maar weten ze ook wat er precies in hun favoriete snoepjes en snacks zit? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken?

Lees hier meer over al het lekkers dat gemaakt is.

hé frans hé stef

De twee camerajournalisten Frans Bromet en Stef Biemans richten hun lens op de kinderen in hun omgeving. Stef woont in het Nicaraguaanse Masaya en Frans woont in het Noord-Hollandse Ilpendam. Een wereld van verschil, waarin zij zoeken naar bijzondere overeenkomsten in het leven van de kinderen om hen heen. Dat zorgt voor een interessante videobriefwisseling tussen de journalisten.

Hier vind je meer over de afleveringen en een interview met Frans en Stef.

taart

Taart is een modern sprookje over de achtjarige Kadir en zijn vader Umut die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken. Deze hartverwarmende serie zit vol heerlijke taarten en kleurrijke karakters.

Vind hier meer informatie over de serie.

Let op: de allereerste aflevering staat helemaal rechts.

taarten van abel

Abel reist door stad en land met zijn tassen vol bakkerspullen, snoep en lekkernijen. Op bezoek bij bijzondere en smaakmakende bakkersassistenten vol verhalen, om samen de mooiste, grootste, kleurrijkste en zoetste taarten te maken.

Lees hier meer over de bakkers en hun taarten.

titaantjes

Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon, die worden met een zeldzaam talent geboren. Dansen, tekenen, filmen, schrijven, musiceren, ontwerpen of zingen. In Titaantjes worden kinderen gevolgd met uitzonderlijke talenten op het gebied van kunst. Ze ontmoeten daarbij hun idool.

Lees hier meer over de talentjes.

ik ben willem

Willem (8 jaar) woont bij zijn moeder in het drukke hectische Amsterdam. Zijn ouders zijn gescheiden en zijn grote broer Mick woont bij zijn vader en diens vriendin Sherida. Regelmatig zijn Willem en Mick bij elkaar in het huis van mama of papa. Mick is Willem zijn held, hij doet en zegt dingen die Willem wel zou willen, maar nooit zou durven! Met Mick beleeft hij iedere aflevering een nieuw avontuur.

Hier lees je meer over de avonturen van Willem.

Let op: de allereerste aflevering staat helemaal rechts.

fijne zomer(vakantie)!

Vanaf zondag 4 september zijn we weer terug op tv met gloednieuwe programma's.