Het is weer bijna kerst! Speciaal voor jou hebben wij een echte VPRO-kerstkijktiplijst gemaakt. Ga lekker op de bank zitten, vraag je hele gezin erbij en kijk naar de leukste kerstverhalen. Hieronder kan je zelf iets uitzoeken wat perféct bij jou past! O, vergeet de warme chocolademelk niet!

volledig in kerstsferen

vrolijke kerst

Wat doe je als je alles kwijtraakt en helemaal opnieuw moet beginnen? De tienjarige Lucas, middelste kind van een rijk gezin, woont in een dure wijk in een groot huis, van alle luxe voorzien. Alles wordt totaal anders als Lucas, speurend naar zijn Sinterklaassurprise, een grote doos onbetaalde rekeningen vindt.

 

 

de gelaarsde poes

Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. 

 

 

alleen op de wereld

Alle kinderen hebben wel wat. De één is doof, de ander schrijft links, weer een ander heeft ADHD. En Remi? Remi is een vondeling. De klassieker Alleen op de wereld van Hector Malot (1878) is bewerkt tot nieuwe televisieserie. 

 

 

de grote Hummimummi kerstspecial

Kerst vier je samen met de mensen van wie je houdt. Toch? Hummimummi is terug met zijn eigen Grote Hummimummi Kerstspecial. Hij wil samen met zijn beste vriendin Oessiepoessie een karaokespecial opnemen, maar dan krijgen ze ruzie...

lekker bingen op de bank

de regels van Floor

Floor vindt dat kinderen, net als volwassen, net zo goed regels mogen bedenken. En dat doet ze dan ook volop. Ze leert van de dingen die ze meemaakt en verzint regels om de kinderen van Nederland te waarschuwen. Elke week komen er twee van die regels aan bod.

 

 

zeven kleine criminelen

In de avontuurlijke en meeslepende heist-serie Zeven kleine criminelen van regisseur Rob Lücker is de twaalfjarige Raffie ten einde raad. Wanneer hij met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. 

 

 

eng

Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? De serie Eng: griezelige en bloedstollende avonturen van dappere kinderen die hun angst overwinnen.

 

 

zenith

De ouders van Fay (14) en Boris (10) Hoogland laten zichzelf vervangen door robots. Robots die precies op hen lijken. Claudia en Joost kunnen het namelijk maar niet voor elkaar krijgen om hun drukke banen te combineren met een hectisch gezinsleven, waardoor ze besluiten om twee robots in huis te halen.

 

 

taart

Taart is een modern sprookje over de achtjarige Kadir en zijn vader Umut die na een verdrietige gebeurtenis de zoete kant van het leven herontdekken.

 

voor de dierenliefhebber

poesjes

Een 'real life' VPRO-serie over de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. In het eerste seizoen van Poesjes ging het om de avonturen van moederpoes Mimi en haar kittens: Django, Kaat, Lotje en Patrick.

 

 

beestieboys

Beestieboys draait om de bijzondere band tussen mens en dier. Vaste rubrieken zijn "Extreme Animal Hobbies" en "Dokter Tim", maar de Beestieboys gaan in het nieuwe seizoen ook naar Nederlanders en hun dieren in het buitenland.

 

 

freeks wilde wereld

In het negende seizoen van Freeks wilde wereld beleeft dr. Freek Vonk weer veel spannende avonturen. Dit keer reist hij de wereld over op zoek naar de mooiste dieren. De Bengaalse tijger, hondskopboa’s, grijpteenkikkers, tijgerhaaien, witte beloega's en walrussen. 

 

 

proefdier

Proefdier is een programma over dieren op proef. De formule is simpel: kinderen krijgen dieren op proef en mogen laten zien of ze er goed voor kunnen zorgen. Zo ja, dan mag het beestje blijven. 

waargebeurde verhalen

rockrollertjes

Vinylplaten, repetitieruimtes, jaren zeventig bloesjes en muziek, vooral veel muziek! Daaruit bestaat het leven van de drie beste vrienden Sia (15), Bas (14) en Vince (13). Al jaren vormen ze samen de psychedelische rockband Morganas Illusion. 

 

 

voorspel

Hoe is het als je juf voor de klas laat zien hoe je het beste een condoom om doet? Of als je meester over standjes begint? De tweedeklassers in de documentaire Voorspel krijgen seksuele voorlichting. Het is misschien wel de spannendste les van de middelbare school. 

 

 

de vogelvriend

Een intieme documentaire over de unieke band tussen de veertienjarige Dave en zijn kerkuil Tristan. Dave deelt alles met zijn vogel. Tristan voelt hem beter aan dan wie dan ook. Tegelijkertijd traint Dave met zeearend Juultje, die veel gevaarlijker is dan Tristan.

 

 

de slaapservice

Een belangrijke sportwedstrijd, horrorclowns, een spannend fietsexamen, enge schaduwen op de muur, chips etende ouders. Allemaal redenen om wakker van te liggen. Marijn komt bij de kinderen langs met haar magische koffer. 

 

 

hoofdzaken

In Hoofdzaken krijgen kinderen een knipbeurt bij kapper Marko. In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn of waar ze juist heel blij van worden. Zo zien we niet alleen wat er óp hun hoofd gebeurt maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt.

Veel kijkplezier en een fijne kerst!