Waar gaan de afleveringen van Alleen op de wereld over?

Aflevering 1 – Een gewone jongen

Remi is een vondeling, maar verder is hij een gewone jongen met een gewone moeder in een gewoon huis. Op zijn elfde verjaardag komt zijn pleegvader Jerome eindelijk thuis. Remi is blij om hem te zien, maar is Jerome wel blij met Remi? Hij neemt Remi mee voor een ritje in zijn grote vrachtwagen.

Aflevering 2 - Een bus met beesten

Remi wacht op het pompstation tot zijn moeder hem komt ophalen. Intussen verdient hij geld om de benzine te betalen. 's Avonds als het donker is, stopt er een oude bus met twee honden, een varken en een oude man. Remi maakt kennis met Vitalis.

Aflevering 3 – De Vitalisschool

Remi gaat met Vitalis en de dieren mee. Hij begint een nieuw leven, en hij moet veel nieuwe dingen leren. Want hoe doe je dat, als je geen huis hebt en niet naar school gaat? Remi maakt muziek met Vitalis en woont in zijn bus. En dan, tijdens een optreden, staat opeens de politie voor hun neus.

Aflevering 4 – Alles kwijt

Remi, Dolce, Zerbino en Appie gaan Vitalis ophalen bij het politiebureau, maar ze krijgen hem niet zomaar mee. Een agent verhoort Remi en wil hem in een kindertehuis stoppen. Maar daar wil Remi niks van weten. De beesten hebben hem nodig.

Aflevering 5 – Zerbino

Zerbino is een hond die altijd beweegt. Maar nu ligt hij stil, doodstil...
De dieren hebben honger. Remi heeft geld nodig om eten te kopen. Ondanks zijn verdriet speelt hij trompet op de verjaardag van een verwend meisje, dat Appie wil hebben. Maar is Appie te koop? En voor hoeveel?

Aflevering 6 – Een verdronken engel

Remi wordt wakker op de boot van Fanny, die wel een verdronken engel lijkt. Fanny is de moeder van Arthur en samen maken ze een lange zeiltocht. Remi en de dieren mogen mee. Fanny is voor Remi net zo lief als voor haar zoon. En Arthur, die verlamd is, wordt Remi's beste vriend. Remi voelt zich thuis op de boot.

Aflevering 7 – Een oom met een speedboot

Oom James komt langs op zijn speedboot en Remi en Arthur mogen een stukje mee varen. Remi en James binden Arthur stevig vast op het achterdek. Maar de speedboot gaat hard! En Remi, die even mag sturen, gaat ook hard. James vuurt Remi aan om nog meer gas te geven...

Aflevering 8 – Matroos of muzikant

Remi ontmoet een groep steltlopers die hij nog kent uit zijn leven met Vitalis. Tijdens de theevisite op de Ronde Walvis hoort Remi dat Vitalis weer vrij is en hem zoekt. Remi is blij en verdrietig tegelijk. Fanny nodigt Remi uit om bij haar en Arthur te blijven. Maar Vitalis is al onderweg om Remi op te halen.

Aflevering 9 – Een lied voor Appie

Tijdens een optreden in de stromende regen wordt Appie zo ziek dat hij onmiddellijk naar de dierendokter moet. Maar er is geen geld. Wat moeten ze doen om het varken te redden? Remi wil zelfs zijn trompet verkopen. Vitalis weet een manier, maar dan moet hij een groot geheim prijsgeven.

Aflevering 10 – IJskoud

Vitalis wil Remi verwennen, hij neemt hem mee naar de opera. Remi is betoverd door de mooie muziek en kostuums. Maar waarom worden ze opeens achtervolgd door mensen die een handtekening willen van Vitalis? Ze vluchten de ijskoude nacht in. Iedereen zit lekker binnen, maar Remi en Vitalis slapen met kerst in een portiek. Arme Remi, arme Vitalis.

Aflevering 11 – Op stelten

Een gemeenteambtenaar wil Remi en de beesten opsluiten. De steltlopers helpen Remi te ontsnappen, maar hij raakt Dolce en Appie kwijt. Remi leert steltlopen en speurt ondertussen naar zijn dieren, maar als de steltlopers verder trekken heeft Remi Dolce en Appie nog steeds niet gevonden.

Aflevering 12 – Kadetten en Krentenbollen

Remi ontdekt waar Appie en Dolce wonen. Hij mag ze van hun nieuwe baasje voor veel geld terugkopen. Maar hoe komt hij aan zoveel geld? Remi bedenkt een slimme manier maar valt door de mand. Hij wordt op het nippertje gered door zijn nieuwe vriend Mattia. Remi is niet van plan om ook bakkersknecht te worden. Of toch wel?

Aflevering 13 – De taal van de liefde

Remi probeert om de aandacht van Lise te trekken, maar de andere bakkersknechten hebben meer succes dan hij. Op een nacht wordt Remi gewekt door de muziek van Vitalis. Het is alsof Vitalis een boodschap aan hem wil doorgeven. Ineens begrijpt Remi hoe hij Lise's aandacht kan krijgen.

Aflevering 14 – Een mazzelaar

Remi kan eindelijk de beesten terug kopen. Samen met Lise brengt hij Dolce en Appie naar de fabriek. Maar beesten in een broodfabriek, kan dat wel? Wanneer Remi ’s avonds in bed ligt, vindt hij zichzelf een mazzelaar. Maar nog diezelfde nacht gaat zijn geluk in rook op...

Aflevering 15 – De show

Remi is een held en staat in de krant. Hij is te gast in een grote televisieshow. Terwijl het publiek hem toejuicht valt hij van de ene verbazing in de andere. Ze hebben een speciale mysterieuze gast voor hem uitgenodigd, iemand uit zijn verleden. Remi kan zijn geluk niet op. En dan wordt er gebeld midden in de uitzending, en krijgt hij een vraag die hij nooit had verwacht.

Aflevering 16 – Echte ouders

Remi moet weer afscheid nemen van zijn pleegmoeder Betty. Eindelijk ontmoet hij zijn echte ouders. Ze houden niet van muziek en niet van honden, maar Remi doet zijn uiterste best om een goede zoon te zijn. Hij moet dingen doen die Vitalis beslist niet zou hebben goedgekeurd.

Aflevering 17 – Onverwacht bezoek

Mattia komt bij Remi op bezoek en doet een grote ontdekking. Remi ziet een oude bekende en hoort dat Arthur in gevaar is. Hij verlaat zijn ouders en gaat samen met Mattia in de bakbrommer op weg om Arthur te redden.

Aflevering 18 – Dolce, brave hond

Remi en Mattia vinden de boot van Fanny en Arthur, maar er is niemand aan boord. James zorgt voor een vervelende verrassing en Mattia wordt zeeziek, maar gelukkig is Dolce een slimme hond. Als ze aankomen op het adres van Fanny en Arthur zijn er veel vragen. Wonen hier wel mensen? En wat betekenen de letters op het hek?

Aflevering 19 – De Val

Remi ziet Arthur weer terug, die bijna niet kan geloven dat hij gevaar loopt. Mattia bedenkt een plan om James in de val te lokken. Als Remi staat te posten, krijgt hij de verrassing van zijn leven. De drie jongens spelen een kat-en-muis-spel met James. Als James woedend wordt, verspreekt hij zich.

Aflevering 20 – Gevonden

Het is kerstavond. James is opgepakt en wordt verhoord door de politie. Als Remi, Fanny en Arthur horen wat James op zijn geweten heeft, dringt de waarheid langzaam tot ze door. Mattia helpt ze een handje. Het wordt een kerst als nooit tevoren.