In Beestieboys kun je onder andere kijken naar de avonturen van Dr. Tim in de huisartsenpraktijk en de rubriek 'Extreme Animal Hobbies'. Tim en Nicolaas gaan weer op zoek naar de dierenverhalen achter advertenties in: 'Beest te koop'. Nieuw is ‘In de Geest van Het Beest’, waarin Nicolaas de spirituele band tussen mens en dier onderzoekt.

afleveringen

Smoes moet verhuizen

Wat als je geen klik hebt met je huisdier? Kater Smoes past niet zo goed bij het gezin waar hij nu woont en Tim en Nicolaas zoeken een nieuw baasje voor hem. In Extreme Animal Hobby's dit keer een vliegende kat en Dr. Tim behandelt de anaalklieren van een hond.

Het berenbos

In het Berenbos assisteren Tim en Nicolaas de gepassioneerde verzorgster Dorien bij het trekken van een berentand. In Extreme Animal Hobby's gaan ze wakeboarden achter paarden en Dr. Tim geeft een kat een neusvergroting.

Dierzuster Lara

Dierzuster Lara geeft Tim en Nicolaas een spoedcursus EHBO voor dieren en neemt ze mee op de ambulance. In Extreme Animal Hobby’s gaan ze op bezoek bij een bekende varkie-vlogger en Dr. Tim geeft fret Truus een prik.

Dierenbejaardentehuis

Tim en Nicolaas brengen met mevrouw Rive haar oude poes Sophie naar het dierenbejaardentehuis. In Extreme Animal Hobby's bakken ze taarten voor honden en Dr. Tim behandelt het oog van een hond.

Beroemde dieren

Varkentje Appie en honden Ana en Max worden door hun baasjes klaargestoomd voor een rol in de tv-serie 'Alleen op de wereld'. Nicolaas geeft een geit een klankschaalmassage en Dr. Tim gaat op huisbezoek bij een boze kat.

Sledehonden

Ron traint met zijn roedel sledehonden voor een spectaculaire wedstrijd in de Oostenrijkse sneeuw. Nicolaas bevrijdt wormen in 'In de geest van het beest' en Dr. Tim leert wat eierstokken zijn.

Zwerfhond

Tim en Nicolaas speuren in Spanje naar zwerfhonden en nemen hond Chloe mee naar Nederland ter adoptie. In Beest te koop staat Nicolaas oog in oog met een slang en in Extreme Animal Hobby's ontmoeten Tim en Nicolaas de stoerste imker van het land.

Torta

Tao en zijn familie nemen samen met Tim en Nicolaas afscheid van poes Torta. Ook wast Nicolaas een naakte cavia en knuffelt Tim met Rambo, het grootste konijn ter wereld.

Paardenmeisjes

Tim en Nicolaas leren de wondere wereld van paardenmeisjes kennen door een kijkje te nemen bij een bekend paardenblad. In Beest te koop gaan ze op bezoek bij hele kleine varkentjes en in Extreme Animal Hobby's verven zij een poedel in regenboogkleuren.

Koe Janneke

Tim en Nicolaas ontmoeten koe Janneke en ervaren van heel dichtbij waar een biefstuk nu écht vandaan komt. In Beest te koop vertelt Sem waarom hij zijn geliefde en verliefde reptielen weg moet doen en in Extreme Animal Hobbies ontdekt Tim dat niet alleen mensen kunnen surfen.

Western rijden

Nicolaas volgt Danique en Melissa die strijden om de eerste plek bij een belangrijke wedstrijd van western paardrijden. In Extreme Animal Hobby's gaan Tim en Nicolaas dansen met hondjes en Dr. Tim assisteert bij het trekken van een tand van een konijn.

Norma's beestenboel

De dierenopvang van Norma is in nood na een verwoestende brand. Tim en Nicolaas helpen haar en de dieren een handje mee. In Extreme Animal Hobby's vertelt Jantien over haar passie voor koerijden en in Dr. Tim wordt een poes van haar blaasstenen verlost.

over tim

Heb je een huisdier?
Nee helaas niet. ik zou er wel graag een willen maar ik moet eerst maar eens goed voor mijn planten leren zorgen.

Wat is je lievelingsdier?
Olifanten vind ik heel leuk omdat ze zo groot en lief zijn en katten en honden vind ik ook heel leuk. Ik kan eigenlijk niet kiezen!

Waar houd je juist niet van?
Slangen vind ik niet zo gezellig.

Op welk dier lijk je het meest?
Vrienden zeggen dat mijn hoofd een beetje op dat van een aap lijkt...

over nicolaas

Heb je een huisdier?
Ja die heet Maks, en het is een gekke huiskat.

Wat is je lievelingsdier?
Maks, als-ie niet op het kleed pist.

Waar houd je juist niet van?
Ik houd niet van reuzenslakken, of Maks die op het kleed pist.

Op welk dier lijk je het meest?
Van de zijkant heb ik iets van een vogel, dat komt omdat mijn neus ooit is gebroken.