Freeks wilde wereld

Freeks Wilde Wereld 2017

In Freeks Wilde Wereld beleeft Nederlands bekendste bioloog weer veel spannende avonturen.

In het nieuwe seizoen van Freeks wilde wereld beleeft Freek weer allerlei avonturen. In het najaar van 2017 begint de nieuwe serie, maar in het kader van Zapp Your Planet waren er op 13 mei al twee afleveringen te zien! Bekijk de afleveringen hieronder.
 

1. het haaienparadijs

In deze speciale aflevering gaat Freek voor Zapp Your Planet op expeditie naar het eilandje Bimini. Een haaienparadijs! Het stikt hier van de haaien. Hij ontdekt de Caribische Rifhaai, die heel nieuwsgierig is. Ook komt Freek één van de coolste haaien tegen, die helaas wordt bedreigd omdat er zoveel op wordt gevist: de hamerhaai. Die heeft een bizarre kop waarbij de ogen op een soort vleugels zitten aan de zijkant van zijn hoofd. En hij kan ook stereo-ruiken!

Bekijk de aflevering →

2. haaien beschermen

Freek reist speciaal voor Zapp Your Planet naar een tropisch eiland bij Maleisië. Op de vismarkt vindt hij er hamerhaaien waar de vinnen vanaf zijn gesneden. Een bedreigde diersoort, die hier te koop is om op te eten, belachelijk! Onder water laat Freek zien hoe belangrijk het is om de haai te beschermen. Bij het koraalrif komt hij heel veel vissen tegen én een witpuntrifhaai. Een machtig dier dat in de zee hoort, en niet in de soep.

Bekijk de aflevering →

Zapp Your Planet

Op zaterdag 13 mei komen NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds samen in actie voor de bedreigde haai. Je kunt de hele dag naar Zapp Your Planet kijken, en ook bij de Zapp Your Planet-dag aanwezig zijn. Lees hier meer en kom in actie!