najaar 2015

In 'Gek op jou!' gaat rapper Yes-R langs bij verliefde kinderen, die hem per mail om hulp hebben gevraagd. In de vorm van een rap is het veel leuker om verkering te vragen. Wordt de liefde beantwoord?

bekijk hier alle afleveringen

helena vs. simon

Helena is de afgelopen tijd zo vaak verhuisd en van school gewisseld dat ze er genoeg van heeft. Het steeds weer opnieuw 'de nieuwe' zijn is echter niet de enige rede dat ze graag blijft waar ze nu is. Helena is stapel verliefd geworden op haar klasgenootje Simon en die wil ze niet meer missen. Simon is super aardig en lief tegen haar maar of dat iets zegt over of de liefde wederzijds is, is niet helemaal duidelijk. Hij is namelijk altijd lief en aardig voor iedereen. Hem zelf verkering vragen durft ze niet zo goed en vandaar dus dat Yes-R haar een handje komt helpen.

> Bekijk hier de aflevering

wesley vs. esmee

De 10-jarige Wesley werd zomaar ineens verliefd op zijn klasgenootje Esmee. Toen hij al zijn moed bij elkaar geschraapt had en haar op het schoolplein verkering vroeg, rende hij van de zenuwen al weg voor dat Esmee een reactie kon geven, al hoorde hij haar achter zich duidelijk 'leuk!' zeggen. Hoog tijd dat Yes-R hem gaat helpen. 

> Bekijk hier de aflevering

Quely vs. Levi

De negenjarige Quely ontmoette Levi tijdens een Rots & Water training waar ze beiden naar toe gingen om wat zekerder in hun schoenen te staan. De cursus heeft goed geholpen en Quely durft inmiddels best wel wat, maar verkering aan Levi vragen vindt ze toch nog wat te spannend...

> Bekijk hier de aflevering

denne vs. mees

Toen Denne verkering had met Mees heeft ze het verknald door veel te veel romantische aandacht van Mees te vragen. Mees wilde naast zijn afspraakjes met Denne ook nog voetballen met zijn vrienden en over auto's praten, maar dat vond Denne maar stom en dus kregen ze ruzie. En toen ging het uit. Denne mist Mees verschrikkelijk en realiseert zich nu dat ze fout zat. Als Mees 'ja' zegt wordt alles anders: beloofd! 

> Bekijk hier de aflevering

josephine vs. chiel

Toen Josephine en Chiel op de kleuterschool zaten speelden ze regelmatig met elkaar en Josephine was eigenlijk altijd al een beetje verliefd op Chiel. Ze vond het dan ook heel jammer dat Chiel in groep 4 bleef zitten, waardoor ze hem in eens veel minder zag. Geheel toevallig bleef Josephine het afgelopen jaar ook zitten en dat vond ze eigenlijk helemaal niet erg, want daardoor zitten Chiel en zij nu weer elke dag bij elkaar in de klas. Zou Chiel haar net zo hebben gemist als zij hem? 

> Bekijk hier de aflevering

thijs vs. lieke

Toen Thijs en Lieke bij elkaar op de peuterspeelzaal zaten waren ze onafscheidelijk, maar omdat Thijs een taal- en spraakachterstand bleek te hebben ging hij naar een andere basisschool. Zes jaar lang zagen ze elkaar niet, maar Thijs vergat zijn Lieke nooit. Twee maanden geleden gebeurde er iets dat niemand had kunnen dromen... 

> Bekijk hier de aflevering

ocean vs. colin

Toen Colin haar verkering vroeg was Ocean helemaal in de wolken. Drie dagen later maakte Colin het echter alweer uit en daar baalt Ocean van, vooral omdat ze nooit de kans heeft gekregen om iets leuks met hem te doen. Hem zelf nog een keertje vragen durft ze niet zo goed, maar samen met Yes-R zet ze alles op alles voor een tweede kans. Zou Colin haar ook nog leuk vinden?

> Bekijk hier de aflevering

hugo vs. lynn

yes-r en hugo

Tijdens type cursus ontmoette Hugo de mooie Lynn. Hij viel als een blok voor haar, maar door allerlei gedoe met onduidelijkheid over briefjes en een flauwe grap van Lynns beste vriendin weet hij niet of de liefde wederzijds is. Omdat hij haar maar niet kan vergeten en voor eens en altijd duidelijkheid wil schakelt hij Yes-R in.

> Bekijk hier de aflevering

priscilla vs. noud

priscilla en yes-r

Priscilla is een lief meisje dat door haar ADHD soms nogal fel kan reageren. De kinderen uit haar klas kunnen hier maar moeilijk mee om gaan en dat zorgt er voor dat Priscilla het niet altijd even leuk heeft op school. Eén jongen blijft altijd rustig en aardig tegen haar en die jongen dat is Noud. Stiekem is Priscilla al een hele poos verliefd op hem maar ondanks het feit dat ze zeker weet dat Noud haar nooit zou uitlachen, durft ze het hem niet te vertellen.

> Bekijk hier de aflevering

Kaya vs Bram

Kaya

De negenjarige Kaya is al zo'n 5 jaar verliefd op haar beste vriend Bram. Ooit heeft ze hem als kleuter verkering gevraagd in het zwembad, maar ze is er van overtuigd dat Bram dit niet meer weet. Zou Bram ook verliefd op haar zijn? Ze durft het hem niet te vragen omdat ze bang is zijn vriendschap verliezen...

> Bekijk hier de aflevering

Meedoen?

Ben je zelf tot over je oren verliefd en wil je ook graag dat Yes-R jou helpt met verkering vragen? Stuur dan een mail naar yesr@vpro.nl