In Hoofdzaken krijgen kinderen een knipbeurt bij kapper Marko. In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn of waar ze juist heel blij van worden. Zo zien we niet alleen wat er óp hun hoofd gebeurt, maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt. Lees hier meer over de serie.

Of het nou gaat over angst, liefde, stress, groter worden of je eigen lichaam, in Hoofdzaken vertellen de geknipte kinderen altijd openhartig en zonder gêne hun verhaal. Grappige en ontroerende verhalen vol anekdotes die voor veel kinderen én hun ouders herkenbaar zullen zijn. Het gesprek is pas klaar als de kinderen helemaal tevreden zijn met hun nieuwe coupe.

De kinderen delen soms luchtige en alledaagse ervaringen, zoals Wester, die de geluiden van alle dieren op de planeet kan imiteren. Of moppentapper Nikkie, die de ene na de andere goeie grap uit haar hoge hoed tovert. De vloggende en identieke tweeling Jaydah en Djaiony vertellen over alle voor- en nadelen van het tweeling zijn.

Maar er worden ook serieuze gesprekken gevoerd. Zo vertellen Marley en Dewi over hun jarenlange strijd met depressie. Ze hopen met hun delen van hun ervaringen andere kinderen te laten weten dat ze niet de enigen zijn. Of het verhaal van Jennifer, die als klein kind ernstige brandwonden opliep en nu enorm verdrietig wordt van pestende klasgenoten die haar uitmaken voor 'fikkie' en haar 'vies' vinden. We zien hoe het gesprek met Marko én haar nieuwe kapsel haar zelfvertrouwen geeft.

kapper Marko

over kapper Marko

Al ruim de helft van zijn leven hanteert Marko Suds (43) de schaar. Hij werkte in verschillende salons, gaf les op de Kappersacademie en is sinds 2005 eigenaar van een kapperszaak in het hart van Breda. Marko is een vakman met humor die zijn stiel serieus neemt en met een positieve houding mensen graag laat praten.