steun vpro

villatips

siemon tipt

Zondag begint zijn nieuwste seizoen Taarten van Abel. Inmiddels heeft Bakker Abel al 150 afleveringen op zijn naam staan. Wat was zijn favoriete fragment?

vrijheid

Siemon de Jong, beter bekend als bakker Abel uit de serie Taarten van Abel, genoot van de vroegere optredens in de Villa met Roos en haar mannen. Ook al waren daar geen taarten maar roze koeken: "Dat vond ik echt dagjes uit, leuker dan de Efteling."

Het meest bijzonder vindt Siemon een fragment uit een speciale uitzending vanwege 60 jaar bevrijding in mei 2005. Daarin interviewt hij een vrouw van 90 die de oorlog heeft meegemaakt. Terwijl ze een vrijheidstaart maken vertelt ze over een geheim waar ze pas na de oorlog achter kwam.

Taarten van Abel - winnaar van de Gouden Stuiver en de Ere Zilveren Nipkowschijf - begint zondag 11 januari aan het nieuwste seizoen om 9.45 uur bij Zapp op NPO3. Nieuw dit seizoen is dat in sommige afleveringen aandacht is voor het bijleggen van kleine vergrijpen. Bekijk hier alvast de promo. 

VPRO Jeugd heeft een nieuwe site. Dat vieren we elke week met kijktips van bekende Jeugd-presentatoren. Wat is hun favoriete fragment uit het rijke Villa Achterwerk-verleden? Bakker Abel trapt af, volgende week verschijnen de Mooiboys online... Wajoooo!