steun vpro

Stef Biemans tipt

stef tipt

Stef reist in zijn programma Stefpacking naar de uithoeken van onze planeet en gaat op bezoek bij jonge wereldburgers. Wat was zijn favoriete fragment?

ruzie

Waar op de wereld ben je als kind het gelukkigst? Dat onderzocht Stef voor zijn programma Stefpacking. Zo kwam hij er ook achter waar kinderen best wel ongelukkig zijn. In Israël bijvoorbeeld.

De scène die hij uitdagend vond om te draaien ging over het ingewikkelde conflict tussen Israël en de Palestijnen. Hoe leg je zoiets uit aan een kind? Nou, via een waveboard, dacht Stef: 'Het toeval wilde dat een Joods jongetje en een Palestijns meisje allebei iets gemeen hadden; dat waveboard.'

Stef vindt het leuk om iets ingewikkelds op een toegankelijke manier uit te leggen. Dat zie je wel vaker in zijn serie Stefpacking

Stef is erg goed met kinderen. Op het tropische eiland Corn Island zijn vooral de jongste bewonertjes dol op hem.

VPRO Jeugd heeft een nieuwe site. Dat vieren we elke week met kijktips van bekende Jeugd-presentatoren. Wat is hun favoriete fragment uit het rijke Villa Achterwerk-verleden? Bakker Abel en de Mooiboys gingen Stef al voor... Wajoooo!