steun vpro

Tim Haars tipt

tim haars tipt

Tim Haars heeft al vele villa achterwerk programma's op zijn naam staan: 'Supertim', 'Proefles' en hij trad ook vaak 'In de schoenen van' iemand anders. Maar wat vond hij nou het allerleukste fragment?

supertim

Tim staat bekend als grappenmaker en haalt de gekste dingen uit in zijn programma's. Hij gaat met gemak op proefles, probeert allerlei beroepen uit en breekt record na record in Villa Book of Records. Maar het item 'Doe eens een klusje voor iemand' is hem het meest bijgebleven. 

Tim belde ergens aan bij een vrouw in Amsterdam. Dat bleek een gouden zet. Hoewel de meeste mensen in het begin een beetje bang zijn voor de camera, stond deze vrouw voor iemand die je altijd wel wil treffen: ze vergat de camera helemaal. 

klusje

Tim: 'De vrouw was alleen, woonde er al superlang en kwam uit het buitenland. Ik kwam voor een kopje thee, maar uiteindelijk heb ik lopen stofzuigen, mee gegeten en werd het heel persoonlijk. De camera gaat zelfs op en neer, omdat de cameraman het ook fantastisch vond.'

Grappig doen hoeft dan eigenlijk niet meer. Of zoals Tim zegt: 'De humor zit meer in de momenten dat je een klik hebt met de mensen en daaruit komen dan leuke dingen voort.' Bekijk het fragment hierboven en hieronder de programma's die Tim voor Villa Achterwerk maakte:

 

VPRO Jeugd heeft een nieuwe site. Dat vieren we elke week met kijktips van bekende Jeugd-presentatoren. Wat is hun favoriete fragment uit het rijke Villa Achterwerk-verleden? Bakker Abel, Stef, de Mooiboys zelf, Sanne Vogel en zijn collega's Tim & Nicolaas gingen al voor: