Kop Op! wordt een serie! Vanaf zondag 27 februari 2022 om 09.25 uur op NPO Zapp.

over de nieuwe serie

De animatieserie Kop op! gaat over drie vrienden. Sef, Wesley en Marjolein - met de stemmen van Nasrdin Dchar, Steye van Dam en Paulien Cornelisse - vinden een verlaten wasmachine die over mysterieuze krachten lijkt te bezitten. De korte film Kop op!, waarop deze serie is gebaseerd, is gemaakt door de succesvolle animatiestudio Job, Joris & Marieke en werd in 2018 bekroond met een International Emmy Kids Award in de categorie Animation.

De mysterieuze wasmachine, die de drie vrienden vinden in de serie Kop op!, blijkt hoofden om te kunnen wisselen. Hierdoor kunnen Sef, Wesley en Marjolein als elkaar door het leven gaan. Zo belanden de vrienden in komische maar ook leerzame situaties. Hoe is het bijvoorbeeld om een dag van gender te wisselen? Hoe gaat het eraan toe in een familie van Nederlands-Marokkaanse afkomst? Of, hoe is het om een dag in een rijkere familie te belanden?

Kop op!: vanaf 27 februari, elke zondag, 9.25 uur op NPO Zapp.

over de film

In Kop op vinden drie vrienden van verschillende culturele achtergronden tijdens het buiten spelen een gedumpte wasmachine. Die blijkt vreemde krachten te bezitten: wanneer de vrienden hun hoofd in de trommel steken, worden hun hoofden verwisseld. Nu moeten ze als een ander naar huis en leren ze dingen over elkaar die ze nog niet wisten.

job, joris & marieke

Job, Joris & Marieke is een studio voor animatie, illustratie, character design en muziek. Hun werk kan worden omschreven als schattig, grappig, poëtisch en soms verontrustend. Het trio heeft al vele prijzen in ontvangst mogen nemen.

kop op wint Emmy!

De korte film Kop Op is bekroond met een International Emmy Kids Award in de categorie Kids: Animation. De International Emmy Kids Awards zijn de meest gerenommeerde prijzen wereldwijd voor internationale kinderprogramma's. Het regisseurstrio Job, Joris & Marieke nam de prijs in ontvangst tijdens de award show in Cannes.

Job, Joris & Marieke over het winnen van de International Emmy Kids Award:

"Kop Op laat op absurde wijze zien wat we kunnen leren als we ons verplaatsen in een ander. We hopen dat deze Emmy helpt om deze boodschap te verspreiden."