Imane

Ze zou onze eerste vrouwelijke premier kunnen worden, Imane Valk. Pas 14 jaar en in onze hoofdstad al wereldberoemd. Zo werd ze Amsterdammertje van het jaar dankzij haar maatschappelijke inzet voor de stad, en won ze de Vfonds kinderprijs.  Imane heeft drie hoofddoelen: cum laude haar gymnasium afronden, de wereldtitel behalenmet karate en de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Toen ze 11 was wist Imane dat die jeugdraad er moest komen, maar de weg er naartoe is hobbelig en lang. In deze  Koplopers spreekt Imane af met politicus Samira Rafaela bij het Europees parlement in Brussel. En dat is nog niet alles, want ook haar persoonlijke band met de Amsterdamse burgemeester Halsema komt nu goed van pas. En gaat het echt even niet goed, dan is daar altijd nog karate om de spanning weg te trainen. Girlpower op hoog politiek niveau.

Zondag 23 oktober om 19.20 op NPO Zapp en daarna online te bekijken via zapp.nl of NPO Start. 

Levi

Levi de Weerd is een van de beste FIFA e-sporters ter wereld. Hij doet mee aan een internationaal FIFA- toernooi in Londen, waar veel geld op het spel staat. Op zijn 15e werd hij gescout door Team Gullit: een e-sports academy waar jonge FIFA-spelers worden klaargestoomd voor een internationale carrière. Levi doet mee met de wereldtop, maar dat vraag ook nogal wat: veel trainen, veel focus, keuzes maken, tussendoor huiswerk maken en discipline tonen. Want waar zijn vrienden zich verheugen op een examenreis, is Levi vooral aan het trainen.

Hoe ga je om met de druk van buitenaf, je team en van jezelf, als alleen het beste goed genoeg is? Wat betekent het voor je leven, om zo’n carrière te hebben op je zeventiende? Koplopers geeft een ongefilterd kijkje in het leven van een professionele e-sporter.

Kay

Ronkende motoren, overal modder en elk weekend in een ander land: Kay de Wolf maakt zijn debuut als jongste motorcrosser in de op een na hoogste wereldklasse: de MX2. Motorcross is zijn leven, het is alles wat hij doet en kent sinds hij klein was. Dat leven bestaat uit trainen, reizen en wedstrijden in het weekend. Dat is niet zonder risico: het gevaar van een ernstige blessure ligt met elke sprong en bocht op de loer. Ondertussen zijn alle ogen op hem gericht. Gaat het hem lukken om te gaan met de druk en te eindigen in de wereldtop in zijn debuutjaar?

Koplopers volgt hem tijdens een van zijn laatste en beslissende wedstrijden in Italië, de GP in Lombardije, en laat zien wat er nodig voor is om deze sport op wereldniveau uit te oefenen.

Joeke

Joeke Rovers is pas negen en vliegt nu al door Europa voor haar modellenwerk. Ze prijkt op billboards, werkt voor grote modemerken en duikt op in de Nederlandse Vogue. Ondertussen gaat ze ook gewoon naar school in Puttershoek en speelt ze graag met haar vriendinnetjes, broertjes en zusje. Hoe combineer je dat allemaal met elkaar, als je ook nog zo jong bent?

Koplopers volgt Joeke onderweg naar een shoot in het buitenland en geeft in deze aflevering een kijkje in het leven van een aanstormend model, die ook gewoon nog kind is.

Lindsay

De allereerste keer dat Lindsay van Zundert schaatsen aantrok was op haar zesde, op de schaatsbaan in de Efteling. Liefde op het eerste gezicht, maar de beste kunstschaatser van Nederland worden ging niet altijd vanzelf. Door knetterhard werken, doorzettingsvermogen en steun van haar familie en coaches heeft ze nu toch het hoogst haalbare bereikt: de Olympische Spelen.

Hoe bereidt Lindsay zich voor op het belangrijkste moment van haar leven? Deze Koplopers volgt Lindsay in haar voorbereidingen naar de Spelen en laat zien hoe ze haar hoofd zo koel probeert te houden als de temperatuur van het ijs. Want haar grootste concurrent, zo zegt ze, is zijzelf. 

Noa

Freerunner Noa Diorgina (16) is een van de jongste deelnemers ooit aan Red Bull Art of Motionde grootste freerunwedstrijd ter wereld. Alleen de allerbesten doen mee en Noa is daar één van. Freerunnen, waarbij vrijheid en lef tonen centraal staat en onzekerheid geen plek kent, is voor haar een manier om angsten te overwinnen. Ze heeft precies de juiste ingrediënten om een superkampioen te worden: bakken talent, een beste vriendin die haar door dik en dun steunt, veel support uit de freerungemeenschap en een énorme drive om te winnen. 

Maar naast het trainen moet ze goede cijfers halen op school, heeft ze een vriendje, én 60.000 volgers op Instagram, die aandacht willen. Bovendien zijn er torenhoge verwachtingen van haar prestaties vanuit de hele wereld en is coach Mark eigenlijk ook best pittig. Hoe gaat ze om met al die druk? En lukt het haar om haar droom te verwezenlijken?

Stefania

De droom van de 17-jarige Stefania Liberakakis komt uit: ze mag Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Via The Voice Kids, Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival werkt ze al jaren aan haar carrière als artiest en is het moment nu eindelijk daar. 

Koplopers volgt haar tijdens de voorbereidingen, van repetities en fotoshoots tot bezoekjes aan Griekenland en haar verkering met FOURCE bandlid Jannes. Stefania's bekendheid groeit razendsnel. Op Instagram en TikTok heeft ze al een half miljoen volgers. Haar grote Europese avontuur komt steeds dichterbij. Het lied is af, de dans geoefend en de jurk gekozen. Maar dan staat ineens alles weer op zijn kop...

TOMMY

Daan van Marle is een 16-jarige dj en producer met wereldambities. Nederland is voor hem nog maar het begin. World domination: dat is wat hij wil en waar hij alles voor doet. Terwijl zijn carrière een vlucht neemt, verandert zijn leven. Hij kruipt vanachter zijn vertrouwde dj booth de spotlights in en werkt toe naar het moment suprême: de AFAS-shows van Freek Vonk, waarvoor hij het anthem produceert.

Dit alles gaat gepaard met de introductie van zijn alter ego: TOMMY. Dat klinkt als een droom maar is dat ook zo? Want hoe combineer je roem met school? Is er nog ruimte voor vrienden of meisjes? Hoe ga je om met de typische onzekerheden van een tiener? En waar houdt Daan op en gaat TOMMY verder?