koplopers x NOA

zaterdag 23 oktober, 15.00 uur YouTube NPO Zapp

Freerunner Noa Diorgina (16) is een van de jongste deelnemers ooit aan Red Bull Art of Motion, de grootste freerunwedstrijd ter wereld. Alleen de allerbesten doen mee en Noa is daar één van. Freerunnen, waarbij vrijheid en lef tonen centraal staat en onzekerheid geen plek kent, is voor haar een manier om angsten te overwinnen. Ze heeft precies de juiste ingrediënten om een superkampioen te worden: bakken talent, een beste vriendin die haar door dik en dun steunt, veel support uit de freerungemeenschap en een énorme drive om te winnen. 

Maar naast het trainen moet ze goede cijfers halen op school, heeft ze een vriendje, én 60.000 volgers op Instagram, die aandacht willen. Bovendien zijn er torenhoge verwachtingen van haar prestaties vanuit de hele wereld en is coach Mark eigenlijk ook best pittig. Hoe gaat ze om met al die druk? En lukt het haar om haar droom te verwezenlijken?

koplopers x STEFANIA

De droom van de 17-jarige Stefania Liberakakis komt uit: ze mag Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Via The Voice Kids, Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival werkt ze al jaren aan haar carrière als artiest en is het moment nu eindelijk daar. 

Koplopers volgt haar tijdens de voorbereidingen, van repetities en fotoshoots tot bezoekjes aan Griekenland en haar verkering met FOURCE bandlid Jannes. Stefania's bekendheid groeit razendsnel. Op Instagram en TikTok heeft ze al een half miljoen volgers. Haar grote Europese avontuur komt steeds dichterbij. Het lied is af, de dans geoefend en de jurk gekozen. Maar dan staat ineens alles weer op zijn kop...

koplopers X TOMMY

Daan van Marle is een 16-jarige dj en producer met wereldambities. Nederland is voor hem nog maar het begin. World domination: dat is wat hij wil en waar hij alles voor doet. Terwijl zijn carrière een vlucht neemt, verandert zijn leven. Hij kruipt vanachter zijn vertrouwde dj booth de spotlights in en werkt toe naar het moment suprême: de AFAS-shows van Freek Vonk, waarvoor hij het anthem produceert.

Dit alles gaat gepaard met de introductie van zijn alter ego: TOMMY. Dat klinkt als een droom maar is dat ook zo? Want hoe combineer je roem met school? Is er nog ruimte voor vrienden of meisjes? Hoe ga je om met de typische onzekerheden van een tiener? En waar houdt Daan op en gaat TOMMY verder?