nieuwe afleveringen

Koplopers is terug! Vanaf zondag 15 mei om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO Zapp. In deze uitzendingen maak je kennis met kindmodel Joeke Rovers, motorcrosser Kay de Wolf en e-sporter Levi de Weerd.

Koplopers x Lindsay

De laatste keer dat er een kunstschaatser uitkwam voor Nederland bij de Olympische Winterspelen was 46 (!) jaar geleden. Binnenkort is Lindsay van Zundert misschien wel de beste kunstschaatser van de wereld. In deze Koplopers volgen we haar in haar voorbereidingen naar de Spelen: trainen, trainen, vallen, opstaan, huiswerk maken en nog meer trainen.

De allereerste keer dat ze schaatsen aantrok was op haar zesde, op de schaatsbaan in de Efteling. Liefde op het eerste gezicht, maar de beste kunstschaatser van Nederland worden ging niet altijd vanzelf. Door knetterhard werken, doorzettingsvermogen en steun van haar familie en coaches heeft ze nu toch het hoogst haalbare bereikt: de Olympische Spelen.

Hoe bereidt Lindsay zich voor op het belangrijkste moment van haar leven? Deze Koplopers volgt Lindsay in haar voorbereidingen naar de Spelen en laat zien hoe ze haar hoofd zo koel probeert te houden als de temperatuur van het ijs. Want haar grootste concurrent, zo zegt ze, is zijzelf. 

De Olympische Winterspelen duren van 4 tot 20 februari, en je kan Lindsay op 15 en 17 februari in actie zien.

Kijk online vanaf zaterdag 22 januari om 13.00 op het YouTube-kanaal van NPO Zapp en via de kijklink hiernaast, en om zondagavond 30 januari om 19.20 uur op NPO 3. 

Koplopers x Noa

Freerunner Noa Diorgina (16) is een van de jongste deelnemers ooit aan Red Bull Art of Motion, de grootste freerunwedstrijd ter wereld. Alleen de allerbesten doen mee en Noa is daar één van. Freerunnen, waarbij vrijheid en lef tonen centraal staat en onzekerheid geen plek kent, is voor haar een manier om angsten te overwinnen. Ze heeft precies de juiste ingrediënten om een superkampioen te worden: bakken talent, een beste vriendin die haar door dik en dun steunt, veel support uit de freerungemeenschap en een énorme drive om te winnen. 

Maar naast het trainen moet ze goede cijfers halen op school, heeft ze een vriendje, én 60.000 volgers op Instagram, die aandacht willen. Bovendien zijn er torenhoge verwachtingen van haar prestaties vanuit de hele wereld en is coach Mark eigenlijk ook best pittig. Hoe gaat ze om met al die druk? En lukt het haar om haar droom te verwezenlijken?

Koplopers x Stefania

De droom van de 17-jarige Stefania Liberakakis komt uit: ze mag Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Via The Voice Kids, Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival werkt ze al jaren aan haar carrière als artiest en is het moment nu eindelijk daar. 

Koplopers volgt haar tijdens de voorbereidingen, van repetities en fotoshoots tot bezoekjes aan Griekenland en haar verkering met FOURCE bandlid Jannes. Stefania's bekendheid groeit razendsnel. Op Instagram en TikTok heeft ze al een half miljoen volgers. Haar grote Europese avontuur komt steeds dichterbij. Het lied is af, de dans geoefend en de jurk gekozen. Maar dan staat ineens alles weer op zijn kop...

Koplopers X Tommy

Daan van Marle is een 16-jarige dj en producer met wereldambities. Nederland is voor hem nog maar het begin. World domination: dat is wat hij wil en waar hij alles voor doet. Terwijl zijn carrière een vlucht neemt, verandert zijn leven. Hij kruipt vanachter zijn vertrouwde dj booth de spotlights in en werkt toe naar het moment suprême: de AFAS-shows van Freek Vonk, waarvoor hij het anthem produceert.

Dit alles gaat gepaard met de introductie van zijn alter ego: TOMMY. Dat klinkt als een droom maar is dat ook zo? Want hoe combineer je roem met school? Is er nog ruimte voor vrienden of meisjes? Hoe ga je om met de typische onzekerheden van een tiener? En waar houdt Daan op en gaat TOMMY verder?