Daan van Marle is een 16-jarige dj en producer met wereldambities. Nederland is voor hem nog maar het begin. World domination: dat is wat hij wil en waar hij alles voor doet. Maar waar houdt Daan op en gaat TOMMY verder?

over TOMMY

Terwijl zijn carrière een vlucht neemt, verandert zijn leven. Hij kruipt vanachter zijn vertrouwde dj booth de spotlights in en werkt toe naar het moment suprême: de AFAS-shows van Freek Vonk, waarvoor hij het anthem produceert. Dit alles gaat gepaard met de introductie van zijn alter ego: TOMMY. Dat klinkt als een droom maar is dat ook zo?

Want hoe combineer je roem met school? Is er nog ruimte voor vrienden of meisjes? Hoe ga je om met de typische onzekerheden van een tiener? En waar houdt Daan op en gaat TOMMY verder?

over Koplopers

Hoe ziet het leven van de toekomstige Ronnie Flexen en Famke Louises eruit, op weg naar roem en succes? De nieuwe documentaireserie Koplopers van VPRO Jeugd volgt jonge hoogvliegers die de hemel bestormen.

Een ongefilterde en intieme blik achter de schermen van rijzende sterren. 

over de maker

Eva van Weeghel 
Eva van Weeghel behaalde in 2018 haar bachelor Filmstudies aan de Universiteit van Amsterdam.

Samen met twee mannelijke regisseurs vormt Eva van Weeghel sinds 2016 Nozem Films, een jong en creatief filmproductiehuis in Amsterdam.

In 2019 won ze De Gouden Appel voor Beste Montage met de korte fictie film ‘Pariba’.

credits

Regie – Eva van Weeghel

Camera & geluid – Fernando Barrientos & Rikash Gobardhan

Montage – Eva van Weeghel

Componist – Wouter van den Boogaard

Kleurcorrectie – Fernando Barrientos

Geluidsnabewerking – Stefan de Groen

Vormgeving – Dion Luijten

Productie – Marjolein Klooster & Martijn Bakker

Research – Mandy Bezema

Eindredactie – Astrid Bussink