Sam komt op de eerste dag van zijn vakantie Tess tegen. Tess kent haar eigen vader niet, zegt nooit sorry en gedraagt zich soms nogal raar. Ze heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Sam moet haar helpen…VPRO Jeugd ging langs bij de twee hoofdrolspelers om hen eens beter te leren kennen.

We zoeken hoofdrolspelers Sonny van Utteren (Sam) en Josephine Arendsen (Tess) op om hun Wadden-kennis eens flink op de proef te stellen. En ook: hoe vinden zij de film? Hoe was het om te moeten filmen in die hele hete zomer van 2019? En hoe goed kennen ze die Nederlandse Wadden nou eigenlijk?!

kijk 'mijn bijzonder rare week met tess' zondag 5 juli om 09.00 uur op npo zapp & daarna online

Mijn bijzondere rare week met Tess is de verfilming van het bekroonde jeugdboek van Anna Woltz. De film ging februari 2019 in wereldpremière tijdens het Berlin International Film Festival (Berlinale). Vanaf 3 juli draait de film in de Nederlandse bioscopen. Ook is er een release in buitenlandse bioscopen, waaronder in Duitsland, Frankrijk, Polen, Denemarken, Noorwegen en Taiwan.

Cast: Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma, Julian Ras, Suzan Boogaerdt, Hans Dagelet, Terence Schreurs, Johannes Kienast e.a.

Regie: Steven Wouterlood