Aan Moonriders werken kunstenaars mee als Jaasir Linger, Anemoon on fire, Wayne Horse en Mette Sterre, maar bovenal zijn kinderen zijn de baas. Mia’s hoofd stroomt altijd over van de creatieve ideeën, Alf wil graag dat de wereld uit lijnen bestaat, Kailah vind dat er meer gelachen mag worden en Thaliah wil graag haar mooie afrohaar in een kunstwerk verwerken. 

In dit vierdelige seizoen van VPRO jeugdserie Moonriders voelt elke aflevering weer aan als een fantasierijke trip. Het ene moment is er een filosofisch gesprek over kunst, het andere moment spuwt kunstenaar en presentator Aukje Dekker vuur, terwijl zij gebiologeerd naar een vervreemdend optreden kijkt. Ondertussen wordt er door de kinderen en kunstenaars keihard gewerkt aan een kunstwerk voor een museumtoilet.

over Aukje Dekker

Aukje Dekker (1983) is presentator en bovenal kunstenaar. In haar werk probeert ze telkens nieuwe kunstvormen uit, zoals fotografie, schilderkunst en conceptuele club en performance. Dekker presenteerde ook het eerste seizoen van Moonriders (2021). 

over VPRO Jeugd

VPRO Jeugd is al ruim dertig jaar leverancier van onderscheidende kinderprogramma’s. Geen dagelijkse kost, maar andere koek. Eindeloos houdbaar, altijd lekker.