Aan  Moonriders werken kunstenaars mee als Folkert de Jong, Koen Vanmechelen en Narges Mohammadi, maar bovenal zijn kinderen zijn de baas. Chadi van elf wil graag een 'earthwizard' maken die de kijker eraan moet herinneren goed te zijn voor bomen. De negenjarige Soraya wil meer liefde in haar wijk en maakt grote roze konijnenoren. En de twaalfjarige Timo heeft een fascinatie voor kippenogen die wordt vertaald naar een conceptueel werk.

Elke aflevering voelt aan als een ware roadtrip. Het ene moment is er een filosofisch gesprek over kunst, het andere moment spuwt presentator Aukje Dekker vuur, terwijl zij gebiologeerd naar een vervreemdend optreden kijkt. Ondertussen wordt er keihard gewerkt aan de kunstwerken. 

De Moonriders scheuren voor hun missie het hele land door, van Soesterberg naar Rotterdam en van Amsterdam tot aan Maastricht. Een kunstminnend avontuur. Hadi hadi!

Moonriders is zes weken lang te zien bij de VPRO op NPO Zapp en is tot stand gekomen in het kader van Actieplan Cultuur. NPO breidt met dit programma over beeldende kunst het cultuuraanbod uit, om zo in coronatijd aan de kunstsector een extra podium te bieden.