Nog een week is een 6-delige documentaireserie over kinderen tussen de 11 en 13 jaar die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis die staat te gebeuren in hun leven. Het is een verandering die voor even hun leven op z’n kop zet.

Vanaf 14 januari, 19.25 uur op NPO 3

Elke aflevering staat één van de kinderen centraal en wordt hij of zij in het dagelijks leven in de week voor de spannende gebeurtenis gevolgd. Samen met ouders en vrienden wordt er naar toegeleefd. Soms is het leuk, soms spannend, soms verdrietig, soms moeilijk. Hoe gaan ze daar mee om? Wat vinden ze moeilijk en wat juist niet? Zo zie je dat elk kind iets op zijn of haar eigen manier ervaart.  Net zoals jij en ik! 

online gaat nog een week verder!
Elke aflevering stopt op het moment dat de gebeurtenis plaatsvindt. Superspannend dus: want wat is er daarna gebeurd? Online kan je na elke aflevering een video zien waarin we terug zijn gegaan naar de hoofdpersoon van de aflevering. Hoe is het hem of haar vergaan! Was het echt zo eng? Of juist helemaal niet! 

nog een week...

…en dan word ik aan schisis geopereerd

Don (10) heeft een schisis. Dan ben je geboren met een open lip en een open gehemelte. Hij kan hierdoor minder goed praten. Don heeft veel operaties gehad, maar over een week krijgt hij de allergrootste. Dan wordt er een stuk bot uit zijn heup gehaald en in zijn mond gezet om het gat in zijn gehemelte dicht te maken. Don vindt de operatie doodeng, maar hoopt dat de kinderen hem straks beter kunnen verstaan.

Zondag 14 januari, 19.25 uur, NPO 3. 

Wil je zien hoe het met Don is gegaan ná de operatie? Check dan hier de video waarin we bij Don zijn langsgegaan om te vragen hoe het met hem gaat! 

...en dan wordt mijn vader uitgezonden op vredesmissie naar Mali

Anna’s (12) vader werkt in het leger en vertrekt binnenkort naar Mali, een land in Afrika waar oorlog is. Hij gaat daar heen omdat de Nederlandse regering soldaten stuurt om te proberen vrede te brengen. Anna noemt het geen vredesmissie, maar doet liever alsof haar vader naar Mali op vakantie gaat. Anna wil er eerst niets over horen, maar nu het vertrek dichterbij komt, wil ze toch weten hoe gevaarlijk het daar eigenlijk is.

Zondag 21 januari, 19.25 uur, NPO 3.

…en dan ga ik naar de middelbare school

Eowyn (12) is geboren met een handicap. Haar hersenen sturen haar benen, handen en ogen niet genoeg aan. Eowyn zit op een speciale school maar over een week gaat ze naar een gewone middelbare school en dat vindt ze ongelofelijk spannend. Op haar oude school was alles aangepast, zat ze in een kleine klas en had iedereen wel iets. Op de nieuwe school is ze de enige die er anders uit ziet.

Zondag 28 januari, 19.25 uur, NPO 3.

… en dan komt mijn vader thuis uit het revalidatiecentrum

Esther’s (13) vader is ziek en zit al maanden in een speciaal centrum, weg van huis. Hij heeft veel pijn, zit in een rolstoel en is doof geworden. Ze mist haar vader, maar over een week komt hij thuis! Het huis wordt er speciaal voor ingericht en Esther leert samen met haar broer en moeder gebarentaal. Maar soms is ze bang dat hij straks toch niet thuis kan blijven en weer terug moet.

Zondag 4 februari, 19.25 uur, NPO 3.