Nog een week is een zesdelige documentaireserie over kinderen tussen de 11 en 13 jaar die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis die staat te gebeuren in hun leven. Het is een verandering die voor even hun leven op z’n kop zet.

Elke aflevering staat één van de kinderen centraal en wordt hij of zij in het dagelijks leven in de week voor de spannende gebeurtenis gevolgd. Samen met ouders en vrienden wordt er naar toegeleefd. Soms is het leuk, soms spannend, soms verdrietig, soms moeilijk. Hoe gaan ze daar mee om? Wat vinden ze moeilijk en wat juist niet? Zo zie je dat elk kind iets op zijn of haar eigen manier ervaart. Net zoals jij en ik! Lees hieronder waar de afleveringen van seizoen 1 over gaan.

Aflevering 1: Nog één week... en dan krijg ik een grote operatie

Don (10) heeft een schisis. Dan ben je geboren met een open lip en een open gehemelte. Hij kan hierdoor minder goed praten. Don heeft veel operaties gehad, maar over een week krijgt hij de allergrootste.

Over een week wordt er namelijk een stuk bot uit zijn heup gehaald en in zijn mond gezet om het gat in zijn gehemelte dicht te maken. Don vindt de operatie doodeng, maar hoopt dat de kinderen hem straks beter kunnen verstaan... Spannend is het wel! 

Aflevering 2: Nog één week... en dan gaat mijn vader op vredesmissie naar Mali

De vader van Anna (12) werkt in het leger en vertrekt binnenkort naar Mali, een land in Afrika waar oorlog is. Hij gaat daarheen omdat de Nederlandse regering soldaten stuurt om te proberen vrede te brengen.

Anna noemt het geen vredesmissie, maar doet liever alsof haar vader naar Mali op vakantie gaat. Anna wil er eerst niets over horen, maar nu het vertrek dichterbij komt, wil ze toch weten hoe gevaarlijk het daar eigenlijk is... 

Aflevering 3: Nog één week... en dan ga ik naar een gewone middelbare school

Eowyn (12) is geboren met een handicap, haar hersenen sturen haar benen, handen en ogen niet genoeg aan. Eowyn zit op een speciale school maar over een week gaat ze naar een gewone middelbare school en dat vindt ze ongelofelijk spannend.

Want op haar oude school was alles aangepast, zat ze in een kleine klas en had iedereen wel iets. Op de nieuwe school is ze de enige die er anders uit ziet…Hoe zal dat gaan? Zal ze nieuwe vrienden maken? En hoe zal het verder gaan met haar moeder, die ernstig ziek is? Want ook dat is spannend...

Aflevering 4: Nog één week... en dan komt mijn vader thuis

Esther (13) haar vader is ziek en zit al maanden in een speciaal centrum, weg van huis. Hij heeft veel pijn, zit in een rolstoel en is doof geworden. Esther mist haar vader. Maar over een week komt hij thuis!

Het huis wordt er speciaal voor ingericht en Esther leert samen met haar broer en moeder gebarentaal. Maar soms is ze bang dat hij straks toch niet thuis kan blijven en weer terug moet...

Aflevering 5: Nog één week... en dan heb ik mijn eerste grote kunstschaatswedstrijd

Francisco (13) doet aan kunstschaatsen en binnenkort heeft hij zijn allereerste wedstrijd. Heel spannend!

Hij moet dan ijsdansen voor een jury die hem punten geeft. Hij heeft nog 1 week om te oefenen: de pasjes, het springen en vooral niet vallen... Superspannend, want zal het goed gaan? Wat als het fout gaat? En hoe reageren zijn klasgenoten er eigenlijk op? Die weten namelijk helemaal niet dat hij op kunstschaatsen zit en ook dat gaat hij hen voor het eerst vertellen. 

Aflevering 6: Nog één week... en dan blijkt of salomon mijn hulphond wordt

Tristan (11) wordt snel boos, heel boos. Superrot. De enige die hem misschien kan helpen is een hond: Salomon.

Honden ruiken het als je boos wordt, nog voordat jij het zelf weet en dan zorgen ze ervoor dat het niet uit de hand loopt. Salomon kan dat ook ruiken. Maar dat lukt hem alleen als hij een goed team is met Tristan en ze samen slagen voor een test. Tristan en Salomon hebben een week om te bewijzen dat ze dat kunnen!