De spannendste week in het leven van een kind staat weer centraal in het tweede seizoen van Nog één week. De tiendelige documentaireserie laat zien hoe kinderen tussen 10 en 13 jaar zich voorbereiden op een verandering die hun leven op z’n kop zet.

vanaf zondag 24 maart iedere week om 19.25 uur op NPO Zapp

Aflevering 1: Nog één week... en dan hoor ik of ik mag beginnen met puberteitsremmers

Regisseur: Anna Peeters

Regisseur: Anna Peeters

Esmee (12) is geboren als jongen maar gaat door het leven als meisje. Als ze nu geen puberteitsremmers krijgt zal haar stem lager worden en zullen haar voeten gaan groeien. Daar moet Esmee niet aan denken! Over een week wordt ze getest en hoort ze of ze aan de remmers mag beginnen. 

kijk online ->

Aflevering 2: Nog één week... en dan vlieg ik voor het eerst alleen

Regisseur: Jotte den Dulk

Regisseur: Jotte den Dulk

Darryl (12) mag als reporter verslag doen van een kinderrechten-vergadering in Kroatië. Maar daar kom je niet zonder te vliegen en hij gaat óók nog zonder ouders. Hij heeft een week om zich daarop voor te bereiden. Superspannend, want stort het vliegtuig niet neer?

kijk online ->

Aflevering 3: Nog één week... en dan krijg ik een hardloopbeen

Regisseur: Winand Derks van de Ven

Regisseur: Winand Derks van de Ven

Keetje (12) is dol op sporten. Maar ze heeft maar één been. Ze heeft wel een prothese maar kan daar niet mee rennen. Over een week gaat dat veranderen: dan kan ze door een supergave Blade weer meedoen. En misschien zelfs een wedstrijd rennen?

kijk online ->

Aflevering 4: Nog één week... en dan heb ik een selectiewedstrijd acrogym

Regisseur: Stephane Kaas

Regisseur: Stephane Kaas

Xiao Mei (10) zweeft het liefst door de lucht. Salto’s en zweefsprongen maakt ze als de beste. Maar nu moet ze met haar nieuwe team bewijzen dat ze naar het Nederlands Kampioenschap kan. Zullen de salto’s lukken? En halen ze genoeg punten om te winnen?

kijk online ->

Aflevering 5: Nog één week... en dan heb ik een eigen bedrijf

Phine (11) vindt het soms best moeilijk dat haar ouders gescheiden zijn. Ze wil het liefst andere kinderen helpen die ook verdrietig zijn. Door samen pony's te kammen of te knutselen. Daarom richt ze haar eigen bedrijfje op. En over een week is het zover, dan opent haar bedrijf de deuren!

kijk online ->

Aflevering 6: Nog één week... en dan zwem ik af

Tasnim (12) is gevlucht uit Syrië en woont sinds twee jaar in Nederland. Ze heeft nooit leren zwemmen en moet het nu tussen de kleintjes alsnog leren. Tasnim vindt zwemmen in het diepe heel spannend, omdat ze bang is om te verdrinken. Lukt het haar angst te overwinnen en haar diploma te halen?

kijk online ->

Aflevering 7: Nog één week... en dan ga ik de wereld redden

Jovanna is bang dat de aarde kapotgaat. Ze wil de volwassenen in Den Haag vragen iets te doen. Daarom gaat ze zelfs op haar verjaardag actievoeren! Tijdens de klimaatmars zal Jovanna voor tienduizenden mensen speechen. Dat vindt ze superspannend. Vergeet ze haar tekst niet?

kijk online ->

Aflevering 8: Nog één week... en dan sta ik in de finale van de Nationale LeesVertelwedstrijd

Over een week staat Tom (12) in de finale van de Nationale LeesVertelWedstrijd. Het is geen gewone leeswedstrijd, maar een vertelwedstrijd in gebarentaal. Tom is namelijk doof geboren. Om te winnen moet hij het boek uit zijn hoofd kennen en moet hij zich helemaal kunnen inleven in het verhaal. Lukt het hem om de jury te overtuigen?

kijk online ->

Aflevering 9: Nog één week... en slaap ik weer in mijn eigen kamer

Indra (12) kan al een jaar lang niet op haar eigen slaapkamer slapen. Ze werd namelijk ziek en sliep daarom in het ziekenhuis of bij haar ouders. Nu voelt ze zich weer goed genoeg om éindelijk terug te gaan naar haar oude slaapkamer. Ze kan niet wachten, maar eerst krijgt haar kamer een make-over!

> zondag 19 mei om 19.25 uur op NPO Zapp