Poesjes: achter de schermen

poesjes: achter de schermen

Poesjes: achter de schermen

poesjes: achter de schermen

Een aantal eigenwijze poesjes, een hamster en een schildpad in een poppenhuis. En wat ziet elk detail er prachtig uit! Maar hoe wordt zo'n serie als Poesjes dan gemaakt? Zie hierboven de making-of video van Poesjes, bekijk interviews met de makers en ontdek grappige weetjes.

wist je dat...

moederkat mimi


Moederkat Mimi wilde niet in het poezenhuis spelen, dus daarom kreeg ze de rol van werkende moeder. Zo hoefde ze niet zoveel in het huis te zijn. Alle scenario's werden daarop aangepast!

hoe regisseer je een nest vol kittens?

Nova van Dijk is de regisseur van Poesjes. Hoe kwam ze op het idee voor de serie? Bekijk de video: 

wist je dat...

oom boudewijnBrompot Oom Boudewijn is in het echt eigenlijk een vrouwtje en zijn date poes Laura is een mannetje! 

afwijken van het script

Scenarioschrijfster Laura van Dijk vertelt hoe het is om een verhaal te maken met heeele eigenwijze poesjes. Bekijk de video: 

wist je dat...

butler ed


Schilpad (butler) Ed werd elke dag in een warm bad gedaan zodat hij zich lekker fit zou voelen. Als het te koud was viel hij namelijk in slaap! 

dweilen in het poezenhuis

Wat zag het poezenhuis er altijd prachtig uit hè? Dat is onder andere het werk van setdresser Django Walon. Bekijk de video:  

wist je dat...

kitten lotjeDe cameraman, de setdresser en de regisseur waren met zijn drieën tijdens het draaien de hele dag bij het poezenhuis. Ze bleken alledrie allergisch voor kittens...